În plafonul prevăzut pentru achiziția unui apartament vechi se încadrează și o vilă nou-construită la marginea marilor orașe ale țării, inclusiv în Capitală.
Dacă la momentul demarării programului Prima Casă, în iunie 2009, în plafonul de 60.000 de euro se încadrau doar apartamentele din blocurile vechi, după mai bine de cinci ani, cu această sumă poate fi achiziționată chiar o vilă nou-construită – atât la marginea Bucureștiului, cât și a celorlalte mari orașe ale țării. Imobiliare.ro prezintă, pe baza ofertelor de vânzare case/vile listate pe portal, o selecție de câteva proprietăți ce pot fi achiziționate integral prin intermediul unui credit co-garantat de către stat.
Citește și: Un nou proiect de Prima Casă pe harta Capitalei: 600 de locuințe în Pipera
București:
În Brănești, o locuință finalizată în 2010, de 200 de metri pătrați utili, cu teren de 450 de metri pătrați, are un preț cerut de 60.000 de euro. Construcția este structurată pe parter și mansardă, primul nivel este compartimentat în trei camere, iar mansarda este la stadiul de roșu.
Cu aceeași sumă poate fi achiziționată și o casă ridicată anul acesta la gri în nordul Bucureștiului, în orașul Buftea. Unitatea locativă dispune de o suprafață utilă de 190 de metri pătrați, este compusă din cinci camere (plus dependințe) și este amplasată pe un lot de 500 de metri pătrați.
În Bragadiru, o casă tip duplex, finalizată anul trecut, este listată pe Imobiliare.ro la același preț, de 60.000 de euro. Locuința este structurată pe parter, etaj și mansardă, are o suprafață utilă de 150 de metri pătrați și o curte de 50 de metri pătrați.
Tot cu plafonul maxim acceptat de către stat pentru achiziția unui apartament vechi poate fi achiziționată și o vilă nou-construită în zona de sud a Capitalei, la intrarea în Popești Leordeni (zona Drumul Fermei), conform datelor Imobiliare.ro. Locuința face parte dintr-un ansamblu de 12 vile înșiruite și este structurată pe parter, etaj și pod. Construcția poate fi compartimentată în trei sau patru camere, are o suprafață utilă de 103 metri pătrați, iar terenul aferent se întinde pe 80 de metri pătrați.
În comuna Berceni, o casă cu patru camere, alcătuită din parter și etaj, este scoasă la vânzare cu 59.900 de euro. Locuința face parte dintr-un ansamblu rezidențial, are o suprafață utilă de 100 de metri pătrați, iar terenul ocupă 270 de metri pătrați.
Citește și: Prima Casă: Bani pentru acoperirea tuturor cererilor pe 2014
Cluj-Napoca:
În Florești, la doar câțiva kilometri de Cluj-Napoca, o vilă tip duplex, amplasată pe un teren de 140 de metri pătrați (din care 40 de metri pătrați este suprafața curții), are un preț cerut de 57.000 de euro. Locuința a fost finalizată în 2007, are 100 de metri pătrați utili, este dispusă pe parter și etaj și compartimentată din trei camere (living și două dormitoare). Tot în Florești, o casă cu patru camere, în suprafață de 90 de metri pătrați utili, construită în anul 2009, este scoasă la vânzare la un preț de 55.000 de euro.
Brașov:
În orașul Săcele, o casă de patru camere, de 140 de metri pătrați utili, poate fi achiziționată cu 57.000 de euro; locuința a fost finalizată în anul 2010, este construită din cărămidă și amplasată pe un teren de 150 de metri pătrați. În localitatea Sânpetru, o casă tip duplex, P+M, ridicată anul acesta, are un preț cerut de 59.000 de euro, pentru o suprafață utilă de 70 de metri pătrați, plus teren de 250 de metri pătrați; parterul este complet finisat și compartimentat în trei camere, iar la mansardă pot fi amenajate încă două dormitoare.
Citește și: Cât mai costă azi să ridici o casă? Tendințe în construcții
Timișoara:
În Moșnița Nouă, o unitate locativă tricamerală, de 90 de metri pătrați, este disponibilă spre vânzare în schimbul a 57.000 de euro; locuința a fost construită în 2014, pe un teren de 677 de metri pătrați. În Dumbrăvița, o locuință cu trei camere, de 84 de metri pătrați utili, aflată momentan în construcție, poate fi achiziționată cu 55.000 de euro; casa este structurată pe parter și etaj, face parte dintr-un ansamblu de vile înșiruite și dispune de o curte proprie de 150 de metri pătrați. Oferte similare pot fi găsite și în Giarmata sau Giroc.
Constanța:
În comuna Cumpăna, o vilă cu șapte camere, de 170 de metri pătrați utili, are un preț cerut de 55.000 de euro; locuința a fost construită în 2007, pe un teren de 500 de metri pătrați. În aceeași localitate, o vilă cu patru camere, de 100 de metri pătrați utili, este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 53.000 de euro. Construcția a fost ridicată anul trecut, pe un teren de 450 de metri pătrați.
Iași:
În zona Popas Păcurari, o vilă cu patru camere, finalizată în 2014, complet finisată, are un preț cerut de 60.000 de euro. Locuința dispune de o suprafață utilă de 130 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 420 de metri pătrați. În zona Valea Adâncă, o casă P+1E, construită în 2010, poate fi achiziționată cu 59.900 de euro; aceasta este compusă din trei camere, are o suprafață utilă de 160 de metri pătrați și o curte de 400 mp.
Carmen Oprea
F b Dar care este avansul Sotul meu aré 56 ani Eu lucrez in Spania de 10 ani cu contract si salariu de 700€putem contracta sau nu sotul meu aré ve chisme de 38 ani munca Acum lucrez a la Oil Terminal Constanta ce documente sint necesare pt el si pt mine Multumesc PS ce durata de rate aveti
Elena Dobrin
Super tare ideea,vine in intampinarea celor interesati .
Pe mine personal,m-ar interesa orasul Iasi.Daca puteti sa-mi trimiteti oferte de case,vilute mici ,apartamente etc la preturi accesibile sau poate chiar pt un schimb de apartament in constanta cu unul sau casa in iasi….Multumesc!