Un astfel de imobil poate fi alegerea perfectă pentru angajații unei firme de mărime medie.
La fel ca în cazul apartamentelor, atractivitatea unei vile poate depăși sfera unei simple utilități rezidențiale. Dacă o locuință la bloc poate găzdui fără probleme o firmă de mici dimensiuni, aflată la început de drum, una individuală este potrivită pentru funcționarea uneia de mărime medie. În ambele cazuri, o condiție sine qua non este reprezentată de localizarea favorabilă.
Citește și:
Caut chirie pentru business! 8 sfaturi pentru selecția și transformarea unui apartament în sediu de firmă
Potrivit Re/Max România, companiile aflate în căutarea unui spațiu de birouri sunt interesate de disponibilitatea locurilor de parcare, de existența unor servicii conexe precum o zonă de retail, dar și de un acces facil la mijloacele de transport. „Clădirile sau zonele cu notorietate au importanță semnificativă, iar dacă întrunesc și condițiile de finisare, dotare, servicii, accese, vor atrage interesul companiilor cu bugete importante”, explică Răzvan Cuc, director regional Re/Max România.
Rabat de la suprafață, nu și de la zonă
În primul trimestru din 2015, numărul tranzacţiilor cu vile închiriate pentru a servi ca sedii de birouri la nivelul Capitalei a crescut cu aproximativ 43% față de perioada similară a anului precedent, relevă o analiză realizată de ESOP Consulting l CORFAC International. În condițiile în care suprafața medie închiriată a scăzut cu 36% (la circa 265 de metri pătrați), zonele preferate de chiriași au fost cele premium, amplasate ultracentral sau în zona de centru-nord. „La mare preţ au fost vilele înconjurate de verdeaţă, chiar dacă zonele au fost unele unde terenul este foarte scump şi de regulă curţile sunt o raritate”, precizează reprezentanții companiei.
„Chiriașii au căutat vile bine și corect renovate, cu rețea IT și alte facilități de spații de birouri, în zone care asigură un plus de imagine, precum Romană, Cișmigiu, Domenii și Aviatorilor. Chiriile de prezentare pentru astfel de proprietăți se situează între 10 și 13 euro pe metru pătrat.”
Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International
Centrul și nordul, magnet și pentru investitori
Potrivit datelor Esop, zona ultracentrală (ce cuprinde subzonele Romană, Unirii, Cişmigiu) şi cea de centru-nord (Kiseleff, Domenii, Şoseaua Nordului, 1 Mai, Floreasca, Băneasa) cumulează un stoc de circa 76.500 de metri pătrați de spații de birouri în vile. Cu o pondere de peste 50% din total, consultanții companiei estimează că aceste zone vor rămâne în continuare „vedete” pe piața de profil. Potențialul lor este recunoscut de investitori: aceștia cumpără în continuare astfel de imobile, chiar dacă oferta la închiriere este mai mare decât în alte zone şi preţurile sunt şi cu 50-70% mai ridicate.
victor
I-mi doresc ceva bun, ieftin si cu lume buna pe langa. Cine nu-si doreste, dar eu am multi$$$ asa ca i-mi permit. Va rog de se poate urgent ca plec in jur de 1 iunie. Astept