Vanzatorii de apartamente afiseaza preturi mai ridicate

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 14 Septembrie 2009, Ultima actualizare: 14 Septembrie 2009

Preturile afisate de vanzatori la apartamentele vechi de trei camere din Capitala sunt in unele zone cu peste 10% mai ridicate decat la inceputul verii, potrivit indexului imobiliar ZF.

In zone precum Stefan cel Mare, Brancoveanu, Iancului sau Titan, preturile cerute de proprietarii de apartamente au urcat cu pana la 20% la sfarsitul lunii august fata de iunie. 

Intermediarii tranzactiilor imobiliare apreciaza insa ca preturile mai ridicate afisate de agentiile imobiliare sau de particulari sunt “artificiale”.

“S-a incercat artificial cresterea preturilor, dar tranzactiile tot la preturi mici se incheie. In zona de sud-est si sud-vest a Bucurestiului, preturile raman la niveluri foarte scazute fata de anul trecut, de 50%. Cele mai tranzactionate sunt tot apartamentele de doua camere, care se vand cu 1.000 de euro/mp. Pentru apartamentele de trei si patru camere, cererea este inca foarte scazuta”, comenteaza Eugen Chis, directorul site-ului de publicitate imobiliara bazaruldecase.ro.

“Tendinta de crestere a preturilor o incearca agentiile imobiliare. Dar si particularii la randul lor incearca sa recupereze din pierderile pe care le-au acumulat in ultimul an”, spune Chis.

Tranzactiile in partea de sud a Capitalei se incheie la circa 70.000 de euro, in timp ce in zone mai bune, preturile de vanzare urca pana la peste 100.000 de euro pentru un apartament de trei camere.

Apartamentele de doua camere si garsonierele sunt cele mai cautate, iar pretul acestora a crescut in tranzactii cu 5% in luna august fata de iulie, explica Daniel Raeceanu, directorul agentiei imobiliare Rasig Group

Cum vor evolua preturile

Agentiile imobiliare admit ca pana la sfarsitul anului preturile vor evolua intre stagnare si o crestere de cateva procente pe luna.

“Pana la sfarsitul anului, preturile vor mai creste doar cu maxim 10%“, estimeaza Raeceanu.

“Cererea va continua sa creasca fata de primul semestru – care a fost tragic. Creditul de la ING si creditele prin programul Prima Casa sunt doua oferte foarte bune, dar ramane de vazut in ce masura vor indeplini si clientii conditiile. Multi sunt nemultumiti ca bancile le cer foarte multe”, spune Chis.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe