Vând afacere „la cheie” la preț de apartament!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 21 Iulie 2014, Ultima actualizare: 21 Iulie 2014

În industria ospitalității se găsesc numeroase oportunități de afaceri – hoteluri, restaurante, pensiuni.

O analiză realizată de Spatiicomerciale.ro relevă că, în marile orașe ale țării, o afacere „la cheie” poate fi achiziționată începând cu 20.000 de euro. Cele mai accesibile oferte din această categorie echivalează cu prețul unui apartament, însă cuprind doar autorizațiile și dotările necesare derulării unui business, în timp ce acelea care includ și proprietatea imobiliară adiacentă depășesc pragul de 100.000 de euro și pot ajunge la câteva milioane de euro. Potrivit ofertelor listate pe portal, cele mai interesante oportunități de afaceri se găsesc în industria ospitalității – hoteluri, restaurante, pensiuni.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-businessman-image21670848

București:
În zona Moșilor, un fast-food poate fi achiziționat cu 20.000 de euro. Businessul funcționează într-un spațiu de 55 de metri pătrați, are avizele la zi și dispune de toate dotările necesare derulării activității.
 
În Centrul Vechi al Capitalei, o afacere la cheie în domeniul restaurantelor poate fi achiziționată la un preț de 38.000 de euro. Unitatea este complet echipată, funcționează într-un spațiu de 57 de metri pătrați și are o capacitate de 25-30 de locuri. Chiria lunară pentru spațiul comercial este de 1.500 de euro pe lună.
 
În zona Batiștei, un business similar are un preț cerut de 62.000 de euro. Restaurantul este modern mobilat și utilat, însă dispune de o suprafață de 240 de metri pătrați și are o capacitate de 75 de locuri.
 
În zona Pache Protopopescu, o afacere de tip hotel/restaurant este disponibilă spre vânzare pentru 100.000 de euro. Ansamblul este funcțional, dispune de o capacitate de cazare de zece camere și are toate avizele la zi; businessul include și un salon de înfrumusețare, iar chiria aferentă spațiului comercial este de 5.000 de euro pe lună.
 
În categoria ofertelor cu proprietăți imobiliare incluse se înscrie complexul Pasărea-Frumușani, situat în comuna Frumușani, ce oferă acces la lacul Pasărea. Acesta este format din teren de 1.500 de metri pătrați, cabane cu o capacitate de cazare de șapte camere, restaurant de 150 de locuri, cu bar și terasă. Prețul de listare pe Spatiicomerciale.ro este de 210.000 de euro.
 
Cea mai scumpă ofertă din această categorie este însă un hotel de patru stele din centrul Capitalei, zona Universitate-Batiștei, disponibil spre vânzare la un preț de 18 milioane de euro. Amplasată pe un teren de 1.100 de metri pătrați, unitatea de cazare are 220 de camere, este structurată pe parter plus 13 etaje și dispune de o suprafață utilă de 12.000 de metri pătrați.
 
Oportunități de afaceri se găsesc însă și în celelalte mari orașe ale țării:
 
Cluj-Napoca:
În comuna Florești, de lângă Cluj-Napoca, o pensiune cu 12 camere poate fi achiziționată la un preț de 145.000 de euro.

În zona semicentrală a reședinței de județ însă, în apropiere de Parcul Feroviarilor, o pensiune de 400 de metri pătrați utili, cu o capacitate de nouă camere, are un preț cerut de 700.000 de euro; proprietatea include un teren de 360 de metri pătrați, dar și o casă de locuit, în suprafață de 180 de metri pătrați.

Pentru cei care doresc o afacere în domeniul restaurantelor, un spațiu de 220 de metri pătrați, amplasat în centrul orașului, are un preț cerut de un milion de euro. Unitatea este complet amenajată și dispune de toate autorizațiile necesare continuării activității.
 
Timișoara:
În orașul din vestul țării, zona Girocului, o pensiune de șapte camere este disponibilă spre vânzare pentru suma de 480.000 de euro. Amplasat pe un teren de 450 de metri pătrați, imobilul a fost construit în anul 2012 și structurat pe demisol, parter, două etaje și mansardă.

În zona centrală a orașului, restaurantul Casa cu Flori este listat pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 900.000 de euro. Vila în care este amplasat  datează din anul 1915, este structurată pe cinci nivele, are 20 de camere și o suprafață utilă de 585 de metri pătrați. În prețul de achiziție este inclus mobilierul și toate cele necesare continuării afacerii.
 
Brașov:
În orașul de la poalele Tâmpei, pensiunea Brașovul Vechi poate fi achiziționată cu 318.000 de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de 176 de metri pătrați, are o suprafață utilă de aproape 400 de metri pătrați și este compus din șapte camere. În prețul de achiziție sunt incluse mobilierul și toate dotările necesare pentru continuarea afacerii.

În zona Centrul Istoric, o pensiune cu o capacitate de cazare de opt camere are un preț cerut de 499.000 de euro. Construcția are o suprafață utilă de 340 de metri pătrați, este amplasată pe un teren de 790 de metri pătrați și include și un apartament complet amenajat la demisol.
 
Constanța:
 În orașul de la malul mării, zona Casa de Cultură, o pensiune de 13 camere, ridicată pe un teren de 500 de metri pătrați, are un preț cerut de 480.000 de euro. Imobilul a fost construit în 1996, modernizat în 2005 și funcționează în prezent ca unitate de cazare.

În Mamaia, restaurantul Parc, cu ieșire la faleză, este disponibil spre vânzare pe Spatiicomerciale.ro la un preț de 1,6 milioane de euro. Imobilul are o suprafață utilă de 2.600 de metri pătrați și include un salon de 300 de locuri, bucătărie, bufet, bar, spații frigorifice, magazii, vestiare, grupuri sanitare și terasă cu autoservire.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • eugenia

    buna ziua. despre ce afacere se vorbeste la pretul de 20.000 £ numarul meu este 0735938525 daca se poate sa ma contactati sa discutii ,va multumesc anticitat

  • ionica

    buna ziua.- asi dori o afacere in constanta la un pret de 20.000 .

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
5 lucruri la care să fii atent dacă vrei o amenajare (ca) de designer!

Dincolo de schema cromatică și piesele de mobilier alese, există o serie de detalii subtile ce pot face o diferență majoră într-un ambient. La modul ideal, oricine și-ar dori...

citește mai departe
Copiii de la groapa de gunoi din Cluj visează la „acasă”

Artistul Dan Perjovschi i-a ajutat să-și transpună visele pe hârtie, iar din acestea a ieșit o carte de colorat pusă în vânzare pentru strângerea de fonduri. Cluj-Napoca poate fi...

citește mai departe
Românii și mallurile: de la shopping la destinație de timp liber!

Deși în Occident scad în popularitate, marile centre comerciale conntinuă să fie atractive pentru consumatorii locali. România este una dintre țările unde conceptul de „mall” a prins foarte bine,...

citește mai departe
3 (posibile) probleme ale oricărei case – și cum să le tratezi!

Cu aceste provocări te poți confrunta indiferent că stai într-un bloc nou sau într-unul vechi. Atât unitățile locative proaspăt finalizate, cât și cele vechi pot întâmpina o serie de...

citește mai departe
Ajutor de la stat pentru plata chiriei

Măsura propusă de PSD se află în lucru în momentul de față. Dacă te afli în căutarea unui job și ești dispus să te muți într-un alt oraș pentru...

citește mai departe