Datorită tehnologiei inovatoare de construcţie, costurile de întreţinere pot fi cu până la 60% mai reduse decât în cazul locuinţelor tradiţionale.
În ciuda scăderilor de preţ înregistrate pe segmentul rezidenţial în ultimii ani, găsirea unei locuinţe nou-construite în Capitală care să coste maximum 60.000 de euro nu este o misiune tocmai uşoară. Opţiunile cumpărătorilor se îngustează încă şi mai mult dacă aceştia au în vedere un buget mai mic de 50.000 de euro.
Cu toate acestea, în Bucureşti pot fi achiziţionate acum apartamente noi cu preţuri chiar mai mici decât ale celor din blocurile vechi – şi nu orice fel de locuinţe, ci ecologice! Compania australiană Ozone Homes a anunţat că în octombrie va livra cel dintâi bloc din cadrul complexului Avalon Residence, considerat a fi primul ansamblu rezidenţial ecologic din România. Situat în zona Tunari, din nordul Capitalei, primul bloc din cadrul proiectului cuprinde 12 apartamente, cu două şi trei camere. Cel mai mic preţ de vânzare este de 42.500 de euro (plus TVA), pentru un apartament cu două camere, ce dispune de o suprafaţă de 51 de metri pătraţi. Cu un buget similar, un cumpărător din Capitală şi-ar permite o locuinţă cu două camere confort doi sau trei, într-un bloc construit în perioada comunistă.
Pe de altă parte, cel mai mare preţ de vânzare din cadrul Avalon Residence este cel al unui apartament cu trei camere, cu o suprafaţă de 79 de metri pătraţi, plus grădină: acesta costă 69.750 de euro (la care se adaugă TVA). Potrivit reprezentanţilor companiei, toate apartamentele au loc de parcare propriu, bucătărie mobilată şi echipată cu aparatură electrocasnică, iar baia este şi ea complet utilată. Printre facilităţile complexului se numără piscină, loc de joacă, precum şi un teren de minigolf. Apartamentele de la parter au grădină privată, iar cele de la etaj balcon.
Construcţia celui de-al doilea bloc va demara în primăvară
Investiţia necesară pentru construcţia imobilului s-a ridicat la 800.000 de euro. Proiectul Avalon Residence va cuprinde trei blocuri structurate pe parter şi un etaj, cu un total de 38 de unităţi locative, de două şi trei camere. Pentru primul bloc, spun reprezentanţii companiei dezvoltatoare, există un număr ridicat de precontractări, ce se vor finaliza în contracte de vânzare-cumpărare până la predarea acestuia. „Avem 10 rezervări din 12, însă avem cereri pentru apartamente, în special pentru trei camere, care nu mai sunt disponibile. Echipa de vânzări este deja în discuţii avansate cu potenţiali clienţi care doresc să rezerve deja un apartament, în al doilea bloc”, subliniază Andrew Prelea, CEO Ozone Homes. Acesta şi-a propus ca, la începutul primăverii, să înceapă construcţia celui de-al doilea bloc de locuinţe, pentru care există deja cereri de rezervare.
De ce are nevoie o clădire de clasa energetică A
Tehnologia Ozone Homes, folosită în Avalon Residence, are la bază un concept eco-modular-prefabricat, ce contribuie la creşterea eficienţei energetice a clădirilor, la reducerea emisiilor de CO2, la scăderea costurilor şi duratei lucrărilor de construcţie. În cadrul auditului energetic preliminar, clădirea a obţinut nota energetică 100 (nivelul maxim ce poate fi acordat), încadrându-se astfel în clasa energetică A. Faţă de un imobil construit în sistem clasic, costurile de întreţinere pot fi cu până la 60% mai reduse. Folosirea unor panouri prefabricate permite creşterea suprafeţelor utile ale locuinţelor, precum şi o rezistenţă sporită în caz de incendiu. 65% dintre materialele de construcţie folosite la ridicarea blocului sunt reciclabile, iar în cadrul locuinţelor nu se mai utilizează gazul şi niciun alt combustibil fosil.
Alex
Cu alte cuvinte, cutii de carton. Pe vremuri comuniste, astia care construiesc astfel de case ar fi ajuns la puscarie. Pingelica ii baga imediat la racoare.