Nuanțele vii de lemn, în combinație cu tonuri derivate din roșu, transmit căldură și dinamism.
Una dintre „bogățiile” culturale ale Bucureștiului constă, negreșit, în patrimoniul său arhitectural – care nu de puține ori este lăsat în paragină. Un exemplu „fericit” este dat însă de o proprietate scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro (aici poți găsi mai multe detalii despre ofertă):
Situată în centrul Capitalei, în zona Dacia, în apropiere de parcurile Ioanid și Grădina Icoanei, vila din imagini a fost construită în anul 1930, în stil eclectic-neoromânesc, cu influențe moderne. La vânzare se află doar o parte din imobil, respectiv un apartament în suprafață utilă de 260 de metri pătrați (dispus pe demisol înalt și parter), căruia îi revine o cotă-parte de teren de 200 de metri pătrați. Prețul cerut de vânzător, în care este inclus și o parte din mobilier, este de 650.000 de euro.
Un prim atu al acestei proprietăți ține de valoarea istorică și arhitecturală a vilei din care face parte. „Arcadele, coloanele, elementele decorative ce îmbracă fațada clădirii, spațiile largi, vitraliile, elementele de fier forjat ne transpun în lumea aristrocrației și burgheziei de altădată. Restaurat in 2012, imobilul reprezintă o bijuterie, un bun imobiliar valoros”, se arată în anunțul de vânzare. Un alt element distinctiv constă în armonizarea arhitecturii clădirii cu amenajarea interioară a apartamentului, aceasta din urmă urmând coordonatele stilului clasic, cu evidente influențe baroce și integrând pe alocuri influențe moderne. Preferința pentru ornamentații bogate este vădită de elemente precum piesele de mobilier în linii sinuoase, împodobite cu motive sculptate și/sau îmbrăcate în tapiserii din materiale „prețioase” (cu înclinație spre auriu); tablourile și oglinzile cu rame sculptate, aurii; covoarele persane, candelabrele (chiar dacă într-o variantă contemporană) etc.
Nu în ultimul rând, paleta cromatică folosită pentru designul interior al apartamentului contribuie la crearea unei impresii de confort și bunăstare, dar și de echilibru totodată. Astfel, nuanțele vii de lemn, în combinație cu roșu, dau o notă de căldură și dinamism spațiului, în vreme ce albul și auriul o temperează printr-o invitație la odihnă și relaxare.
Citește și: Fragmente de arhitectură veche: vilă istorică, renovată, la preț de apartament de lux
Radu Mihai
Poze dintr-un tur virtual.
Unde este Turul Complet?