Într-o casă istorică, câteva piese moderne pot fi armonizate cu elemente de factură clasică și rustică.
Clădiri vechi, cu valoare arhitecturală, pot fi găsite nu doar pe străzile Bucureștiului, ci și în alte mari orașe ale țării. Un asemenea exemplu este proprietatea de mai jos, scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro (aici poți afla mai multe despre ofertă):
Situată în Sibiu, în zona Bulevardul Victoriei, această vilă tip conac se numără printre construcțiile reprezentative pentru perioada interbelică. Structurată pe demisol, parter, etaj și mansardă, casa dispune de o suprafață utilă de 360 de metri pătrați, plus teren de 500 de metri pătrați. Compusă din zece camere (plus dependințe), proprietatea se poate vinde parțial mobilată și utilată. Prețul cerut de vânzător este de 550.000 de euro, negociabil.
Vila a fost construită în anul 1927, urmând coordonatele stilului neoromânesc (sau brâncovenesc), pe baza unui proiect realizat de arhitectul Nicu Georgescu. „Complet renovată în anul 2002, arhitectura casei nu a fost modificată aproape deloc, iar prin felul în care a fost finisată fațada și interioarele, [cât] și prin materialele folosite i s-au redat acesteia frumusețea și șarmul de odinioară”, se arată în anunțul de vânzare a proprietății. Printre elementele arhitecturale deosebite se numără coloanele scurte și groase din holul mare, vitraliul din holul mare, o frescă atent restaurată din camera de zi, scara interioară din stejar masiv sau grinzile originale din lemn de la mansardă. La capitolul amenajare interioară, elemente de factură clasică sunt combinate armonios cu unele moderne, dar și rustice (mobilierul din lemn, lucrat manual, de la mansardă, pereții placați cu cărămidă veche etc.).
În perioada interbelică, această proprietate a găzduit sediul Consulatului Suediei la Sibiu. Printre caracteristicile sale deosebite se numără crama de la demisol, dar și un mic dormitor în turnul casei, unde se ajunge pe o mică scară interioară. Curtea este împrejmuită cu zid, iar grădina, cu spațiu pentru grătar și loc de luat masa, este complet amenajată.
Citește și: Un exemplar perfect conservat de arhitectură veche, neoromânească, în inima Bucureștiului
mitica de bucuresti
De ce aveti impresia ca doar Bucurestiul ar avea cladiri istorice? Transilvania (si nu numai) geme de acestea.
drasovean
simt ca traiesc. e ffff frumos refacuta si sincere felicitari.
daca as avea banii isi merita valoarea ,e usor sub ceea ce merita,as cumpara-o eu repede sa nu se vinda altcuiva…..
harry
Cladirea arata fff bine si cred ca ar putea adaposti un muzeu de arta sau etnografic dar eu personal nu pot realiza ceeace am propus, daca turismul in Romania ar fi fost mai dinamic /!!!/ evident un hotel stil epoque quarante huit, ar fi fost foarte rentabil asa cum exista in Spania hoteluri din case care au apartinut acum 2-300 de ani nobililor , pentru asa un lux se plateste bani buni Dar eu locuind in strainatate ma gandesc sa cumpar un apt, in centrul Bucurestiului , asta dupa ce voi gasi o firma care sa se ocupe cu administrarea apartamentului privind intretinere reparatii curente etc, cu salutari Harry