Un dezechilibru ce se cere remediat: „lumea” celor mici se vede restrânsă adesea la spațiul bine delimitat al camerei lor, în vreme ce restul casei rămâne la fel de „sobru” ca înainte.
Atunci când într-o familie apar copii, una dintre provocările ce țin de amenajarea casei constă în armonizarea nevoilor și preferințelor acestora cu cele ale părinților. În multe cazuri, în materie de design, „lumea” celor mici se vede restrânsă la spațiul bine delimitat al camerei lor, în vreme ce restul casei rămâne la fel de „sobru” ca înainte – un dezechilibru pe care jucăriile împrăștiate peste tot îl pot „remedia” doar în parte. Pe Freshome.com este prezentat însă un concept ce reușește să combine caracteristicile celor două vârste:
Situat în Gustavsberg, Suedia, oraș renumit pentru industria porțelanului, acest apartament cu trei camere a fost decorat de designerii de la Mood House Ltd. Respectând liniile specifice stilului scandinav, ideea de amenajare este menită să răspundă nevoilor unei familii moderne cu copii. Conceptul de design este unul unitar, astfel că încăperile casei „comunică” în mod firesc între ele, împrumutându-și reciproc elemente (găsim, spre exemplu, mărci ale jocului inclusiv în dormitorul părinților). Totodată, autorii proiectului și-au dorit să realizeze o conexiune cu istoria locală și să confere ambientului o ușoară notă retro.
Conceptul de design pornește de la o schemă cromatică bazată pe două non-culori (alb și gri) – o combinație clasică, ce conferă eleganță și luminozitate. Acestora li se adaugă o notă de căldură necesară într-o familie, prin inserarea unei nuanțe plăcute de crem (parchetul deschis la culoare, draperiile și măsuțele de cafea asortate etc.). Folosirea negrului, în cantități mici, nu face decât să completeze combinația coloristică tipic scandinavă. Designerii nu se opresc însă aici; pe acest fundal sobru și elegant, dar cald și luminos deopotrivă, aceștia trasează tușe hotărâte de culori vii (roșu, galben, albastru, verde etc.), ce transformă locuința într-un ambient plin de viață, perfect pentru dezvoltarea copiilor.
Unul dintre elementele distinctive ale acestei locuințe constă în decorațiunile folosite. În zona de zi a casei, tapetarea unor pereți cu motive florale (în living) sau geometrice (în bucătărie) dinamizează atmosfera, contrastând cu albul „cuminte” al celorlalți pereți sau cu griul folosit în cele două dormitoare. Farfuriile expuse în bucătărie, asortate cu prosoapele de inspirație retro, fac trimitere la istoria locală a orașului, în vreme ce decorațiunile din camera copiilor, simple, dar originale, conturează un „univers” cu totul „echipat” pentru joacă.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Perfectă pentru o familie: o casă modernă, în armonie cu natura
WACYKIEWCCZ MIHAI
Da acolo au agentii serioase in care se munceste nu se umbla ca la noi numai cu promavarea si repromovarea ap. deja promovate aCOLO O Agentie imobiliara preia inchirierea preluarea strainilor de la aeroport pentru ai conduce la ap. inchiriat on line incasarea banilor decontarea ch. de intretinere taxei fiscale aferente comisionul agentiei si depunerea in contul proprietarului a incasari evident ca verifica integritatea dotariilor la predare primire si trimite si menajera pe timpul sejurului s.m.altele