Chiar și o locuință „banală” se poate ransforma într-o adevărată „oază” de autenticitate.
Dacă te gândești la o (re)amenajare a casei, probabil că îți dorești ca rezultatul final să fie unul nu doar funcțional, ci și… original, o reflecție a propriei tale personalități. Atingerea ambelor obiective este posibilă chiar și într-o locuință cu o suprafață nu foarte generoasă, cum ar fi, de pildă, un apartament cu două camere. Un astfel de exemplu este prezentat pe Freshome.com:
Apartamentul din imagini, situat în centrul istoric al Kievului (Ucraina), a fost reamenajat de arhitectul Alex Bykov pentru un cuplu proaspăt căsătorit. Ideea centrală din spatele proiectului a fost cea de „continuă mișcare”. Potrivit autorului, acest concept de bază transpare din dispunerea spațială a încăperilor locuinței: astfel, livingul, biblioteca, dormitorul și baia „gravitează” în jurul bucătăriei – zonă considerată de regulă „inima casei”. Delimitările spațiale ale apartamentului sunt estompate, dat fiind că trecerea dintr-o cameră în alta se face lin, firesc, parcă trasând conturul unui cerc (sau al unei elipse) imaginar(e).
Dincolo de organizarea spațială, acest proiect de amenajare se distinge și prin soluțiile inedite de design aplicate. În living, cei doi pereți nefinisați, ce lasă expuse vederii cărămizile vechi, pline, dau un aer „vintage” întregului decor, specific începutului de secol XX. Acest „artificiu” este perfect completat de un altul nu mai puțin inspirat – respectiv podiumul realizat din materiale low-cost, special conceput pentru a găzdui zona dedicată lecturii. Biblioteca personalizată, construită special pentru acest spațiu, aduce o notă în plus de originalitate. Toate aceste soluții (mai) neobișnuite de design se împletesc perfect cu liniile simple, moderne, ale mobilierului din bucătărie și din living. Atmosfera generală este una caldă, primitoare – datorită nuanței calde de maro ce predomină la nivel cromatic -, dar și plină de viață – prin inserarea unor culori vii, precum muștar, verde sau mov.
Respectând conceptul creativ din spatele întregului proiect, dormitorul se remarcă prin continuitatea direcției date la decorarea livingului. Prin descoperirea parțială a cărămizilor dintr-un perete lateral al camerei se menține aerul de vechi, în timp ce mobilierul (cu aspect) de lemn contribuie de asemenea la crearea unei senzații de căldură și confort. De data aceasta însă, atât în dormitor, cât și în baie, maroul cald este contrabalansat de o gamă cromatică mai sobră, de griuri și negru – elemente prezente și în living, dar în mai mică măsură. Rezultatul este un decor ceva mai sobru, mai elegant, dar perfect echilibrat.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Design nonconformist într-un duplex special amenajat pentru un cuplu tânăr
jan
si eu m-as putea juca in toate felurile cu un apartament dar nu pe banii mei…………
cucu gheorghe
cu mult bun gust si f.eficient…nu crezi ca e un ap.cu 2 camere.
Glodeanu stela
excelent