Udrea va construi locuinte in mediul rural pentru medici, profesori si preoti

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 12 Februarie 2010, Ultima actualizare: 12 Februarie 2010

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vrea sa construiasca circa 25.000 de locuinte in mai multe comune din tara pentru profesori, medici, preoti, ingineri si specialisti care vor sa lucreze in mediu rural, a declarat, vineri, intr-o conferinta, ministerul de resort Elena Udrea.

“In fiecare comuna va fi un complex rezidential cu zece case. Fiecare va avea o suta metri patrati. In total vor fi 25.000 de locuinte, iar terenurile vor veni de la administratiile locale“, a spus Udrea, in cadrul unei conferinte, transmite Mediafax.

Programul de locuinte de serviciu in zona rurala va fi derulat prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

Ea mentionat ca fiecare comuna din tara va avea in medie zece astfel de locuinte.

“Daca administratia locala ne solicita putem construi si 12 case. Terenul va fi pus la dispozitie de primarii, care vor decide si modul in care vor fi distribuite locuintele de serviciu”, a explicat Udrea.

Ministrul a adaugat ca au fost analizate mai multe tipuri de locuinte care pot fi construite prin acest program, costurile pentru o casa ridicandu-se la 30.000-35.000 euro.

“Va fi o casa de tip unifamilial, iar fiecare casa va dispune de un teren in fata, de aproximativ 500 metri patrati, care va putea fi folosit si pentru alte activitati, cum ar fi plantarea legumelor si cresterea animalelor”, a spus Udrea.

Potrivit estimarilor ministrului, programul ar putea ajunge la un miliard de euro, banii urmand sa provina atat de la buget, cat si din credite.

“Casele nu vor fi vandute, iar cei care vor locui vor plati o chirie modica, care va fi stabilita de consiliile locale. Beneficiarii acestora pot folosi aceste locuinte doar pe perioada desfasurarii activitatii in comuna respectiva. De asemenea, locuintele de serviciu din zona rurala vor fi mobilate si dotate de consiliile locale, permitandu-se in acelasi timp si chiriasilor sa isi amenajeze spatiile respective”, a explicat Udrea.

Ea a precizat ca spera ca la sfarsitul iernii sa poata incepe constructia caselor.

“In functie de solutiile tehnice care vor fi folosite pentru fiecare zona in parte, termenul de finalizare a unei locuinte va fi de sase luni. Cred ca la finele lui 2011 vom putea avea gata toate cele 25.000 de locuinte, numarul acestora insa depinde de cererea venita din partea consiliilor locale”, a completat Udrea.

Potrivit acesteia, mai multe detalii vor fi anuntate saptamana viitoare odata cu prezentarea altor doua proiecte cu Ministerul Sanatatii si cel al Apararii pentru locuinte pentru rezidenti si militari. Ministrul Dezvoltarii urmeaza sa se intalneasca cu ministrul Sanatatii si cu cel al Apararii, pentru stabilirea detaliilor.

“Ministerul Apararii detine suprafete de teren mari care pot fi folosite pentru locuinte pentru militari (…) Am vrea sa construim locuinte pentru rezidenti chiar in curtea spitalelor, dar asta depinde de Ministerul Sanatatii si de terenurile existente acolo”, a afirmat Udrea.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe