1. Înainte să montezi un şurub în perete, pregăteşte-i locul. Poţi face asta cu vârful unui cui. Şurubul intră mai uşor în perete dacă îi ungi vârful cu puţină ceară. Săpunul nu este un lubrifiant bun, pentru că favorizează coroziunea.
2. Ai mai multă putere când răsuceşti o şurubelniţă cu o coadă mai lungă; dar poţi controla mai eficient una cu coadă scurtă.
3. Puţin adeziv pe vârful şurubului îi măreşte forţa de rezistentă; dar nu face asta dacă ai de gând să demontezi construcţia mai târziu.
4. Întăreşte un şurub slăbit umplând pe lângă el cu adeziv şi scobitori sau beţe de chibrit. Sau înfăşoară şurubul în aţă sau în sfoară subţire înainte de a-l monta.
5. Zgârieturile de pe suprafaţa mobilei se pot masca cu fluid corector de la maşină de scris sau cremă de pantofi (un beţişor pentru urechi poate ţine loc de pensulă). În funcţie de culoarea mobilei, poţi “machia” zgârietură cu fard, creion dermatograf sau acuarele.
6. Îndepărtează urmele albe provocate de obiecte fierbinţi pe suprafeţele de lemn finisat frecând bine cu maioneză; pune un strat de maioneză peste pete, aşteaptă zece minute, apoi şterge cu o cârpă moale.