Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va costa 883 milioane euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 12 Noiembrie 2009, Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2009

Lucrarile de constructie a tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, al magistralei V, vor costa 883 milioane de euro, din care 45% reprezinta fonduri asigurate de Banca Europeana de Investitii (BEI), constructorul urmand sa fie selectat in primavara anului 2010.

“Astazi (joi, n.r.) statul roman a semnat un contract de finantare cu BEI pentru linia de metrou Drumul Taberei-Universitate, de 395 milioane de euro, care reprezinta 45% din valoarea totala a proiectului de 883 milioane de euro”, a declarat ministrul interimar al Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, dupa semnarea imprumutului cu reprezentantii BEI, precizeaza Mediafax.

Creditul are o perioada de rambursare de pana la 25 de ani, data finala de utilizare a fondurilor fiind 31 decembrie 2014.

Banii vor fi atrasi in functie de necesitatile de finantare ale Ministerului Transporturilor, dupa ce imprumutul va fi ratificat de Parlament.

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca in cazul in care nu vor exista contestatii castigatorul licitatiei pentru constructia tronsonului ar putea fi selectat in primavara anului viitor, iar ritmul lucrarii va fi “strict legat de ritmul alocarii bugetare”.

Din valoarea totala a proiectului, 488 milioane de euro vor fi asigurati de la bugetul de stat.

Berceanu a reluat ideea potrivit careia lucrarile de infrastructura nu pot fi realizate decat daca Guvernul aloca fondurile necesare cofinantarii proiectului.

“E ca un bolnav care vrea sa manance dulceata din borcan, dar doctorul nu il lasa, asa ca sta si se uita la borcan, de aceea spun ca degeaba avem fonduri rambursabile sau nu, daca nu avem alocatiile bugetare necesare”, a spus el.

Tronsonul Drumul Taberei-Universitate va uni cartierul Drumul Taberei cu centrul Capitalei, de unde va fi realizata o legatura cu cartierul Pantelimon. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe