Dacă eşti fascinat de nou, de inovaţii şi tehnologie, acesta este, cel mai probabil, stilul care ţi se potriveşte cel mai bine.
Avangardismul se caracterizează prin tendinţa de a utiliza cu preponderenţă trendurile de maximă actualitate, spune Cristina Şerban, arhitect şi managing partner în cadrul firmei hülsta studio. Adesea, acesta este un stil controversat, deoarece neagă violent tendinţele şi formele deja consacrate, promovând cu obstinaţie noul. Prin urmare, avangardismul nu este reprezentat de anumite forme consacrate, ci se află într-un continuu proces de „redefinire”. „Mereu apar idei, tehnologii, concepte şi proiecte noi pe care adepţii acestui stil le promovează. Când vorbim, astfel, despre avangardă ne vom referi la elementele de design interior ale căror forme, suprafeţe şi culori sunt de obicei dictate de ultimele tehnologii apărute, cu un rezultat nonconformist, original, poate chiar extravagant”, sintetizează reprezentanta hülsta studio.
După ilustrarea stilului clasic şi a celui modern, Cristina Şerban propune cititorilor www.imobiliare.ro alte trei idei de amenajare a casei tale, de data aceasta într-o manieră avangardistă. Ca punct de plecare sunt folosite trei paliere diferite de buget – redus, mediu şi ridicat. Apartamentul ales pentru exemplificare are o suprafaţă utilă de circa 85 de metri pătraţi şi dispune de trei camere (zona de living, dining şi bucătărie, ce formează un open space, şi două camere, dintre care un dormitor matrimonial, cu dressing şi baie, şi un birou). Fiecare dintre cele trei variante de amenajare include următoarele piese de mobilier: canapea, măsuţă de cafea, vitrine şi masă de televizor (pentru living), scaune şi masă (pentru bucătărie), pat matrimonial, noptiere şi un dulap (pentru dormitor), canapea extensibilă, birou, scaun, dulap şi bibliotecă (pentru birou), precum şi un dressing şi oglindă (pentru hol).
Buget redus: 11.296 de euro
Această variantă foloseşte gama Linea (de la Arte M), ale cărei produse sunt realizate din panouri melaminate şi înfoliate lucioase. Cristina Şerban spune că amenajări avangardiste pot fi executate pornind de la nişte bugete reduse în funcţie de modalitatea de valorificare a materialelor, a tehnologiilor şi formelor care să răspundă cerinţelor unui beneficiar nonconformist. Greutatea realizării unor “detalii perfecte” care să definească perfect acest stil ar putea veni doar din imposibilitatea tehnologică de a realiza anumite finisaje sau îmbinări “de ultimă oră”, dar fiind că, în orice domeniu, tot ceea ce este nou costă, de regulă, foarte mult.
Buget mediu:
Propunerea de amenajare pentru un buget mediu foloseşte produsele now! no. 7 (de la now! by hülsta). Piesele de mobilier au o suprafaţă extrem de lucioasă şi rezistentă la zgârieturi, datorită unui compus special ce conferă duritate lacului. Ca şi celelalte două variante, cea de buget mediu este caracterizată prin folosirea unor forme pure, albe, cu muchii soft, uşor rotunjite. Senzaţia generală de confort este accentuată de sistemele de glisare dotate cu închidere silenţioasă, iar combinaţiile de mobilier creează atmosfera perfectă pentru „asezonarea” cu echipamente electronice de ultimă generaţie.
Buget ridicat: 53.815 euro
Cel din urmă model realizat de arhitecta Cristina Şerban foloseşte gama de produse Lilac, de la hülsta. Acest tip de mobilier este realizat din şapte straturi lustruite succesive, ce dau un efect de profunzime imaginii reflectate în suprafeţe. Clienţii care apelează la acest au un statut social bun, sunt preocupaţi de cultură, evoluţie, tehnologie, şi apreciază noul, experimentele şi „adrenalina”. Stilul avantgarde le poate accentua acestora personalitatea, punându-le în valoare îndrăzneala.
Citeşte şi:
STILUL CLASIC: Trei idei pentru amenajarea casei tale, în funcţie de buget
STILUL MODERN: Trei idei pentru amenajarea casei tale, în funcţie de buget
CRISTINA POSKWICH
Stil avangard, eclectic, clasic inspirat, creativ, spre comun?