Top 10: Cele mai accesibile cartiere pentru închirierea unei locuințe

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 20 Noiembrie 2013, Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2013

http://www.dreamstime.com/-image22854904Cel mai bun raport chirie/suprafață este oferit de apartamentele cu trei camere, al căror preț mediu cerut pornește de la 300 de euro pe lună și variază în funcție de zonă.

Potrivit datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare, în clasamentul bucureștean al celor mai accesibile 10 zone pentru închirieri se înscriu atât cartiere mărginașe, precum Rahova sau Berceni, cât și zone bine cotate, precum Titan sau Dristor-Vitan Vechi. Pretențiile proprietarilor variază între 220 și 250 de euro pe lună pentru garsoniere, între 280 și 350 de euro pe lună pentru locuințele bicamerale și între 300 și 400 de euro pe lună pentru cele tricamerale. Analiza ia în calcul prețul mediu cerut pentru închirierea de apartamente cu una, două și trei camere listate pe Imobiliare.ro în luna octombrie a acestui an.

1. În cartierul Rahova, chiria medie cerută pentru o garsonieră se ridică la 240 de euro pe lună; media la două și trei camere se situează la 280 și, respectiv, 300 de euro pe lună.

2. În Pantelimon, chiria pentru o garsonieră este ceva mai mică decât în Rahova (220 de euro pe lună), dar prețul pentru trei camere este mai mare (340 de euro pe lună), în vreme ce pretențiile proprietarilor de apartamente cu două camere se cifrează tot la 280 de euro pe lună.

3. În Drumul Taberei, prețul mediu cerut este de 230 de euro pe lună pentru o garsonieră, dar urcă la 295 și, respectiv, 350 de euro pe lună pe segmentul apartamentelor cu două și trei camere.

4. În Berceni, o locuință monocamerală poate fi închiriată, în medie, cu 220 de euro pe lună, în vreme ce una bicamerală ajunge la 300 de euro pe lună, iar una tricamerală la 350 de euro pe lună.

5. În Titan, o garsonieră are un preț mediu cerut de 240 de euro pe lună; pentru apartamentele cu două și trei camere, pretențiile proprietarilor urcă la 300 și, respectiv, 350 de euro pe lună.

6. La o mică diferență de preț se situează cartierul Militari, unde o unitate locativă cu o singură cameră costă 249 de euro pe lună, în vreme ce locuințele cu două și trei camere ajung la 300 și, respectiv, 350 de euro pe lună.

7. În Colentina, o garsonieră poate fi închiriată, în medie, cu 250 de euro pe lună, iar prețurile pentru două și trei camere se situează la un nivel de 310 și, respectiv, 370 de euro pe lună.

8. În cartierul Crângași, prețul mediu cerut pentru o garsonieră este de 230 de euro pe lună, dar urcă la 330 de euro pe lună pe segmentul locuințelor cu două camere și la 365 de euro pe lună pe cel al unităților locative tricamerale.

9. În zona Iancului-Mihai Bravu, o unitate locativă monocamerală poate fi închiriată cu 250 de euro pe lună, un apartament cu două camere cu 330 de euro pe lună, în timp ce prețul pentru o locuință cu trei camere ajunge la o medie de 390 de euro pe lună.

10. În Dristor-Vitan Vechi, chiria pentru o locuință cu o singură cameră este de 250 de euro pe lună, dar ajunge la 350 și, respectiv, 400 de euro pe lună pentru apartamentele cu două și trei camere.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum arată cea mai scumpă vilă pentru care se caută chiriaș în România? Chiria lunară poate să acopere costul unei garsoniere – GALERIE FOTO

Cea mai scumpă proprietate din România pentru care se caută în această perioadă un chiriaș se află în Capitală. Chiria solicitată lunar poate să acopere costul unei garsoniere! Este...

citește mai departe
Cum convingi proprietarul să te aleagă chiriaș pentru locuința lui, dacă ai animale de companie? Strategii propuse de un expert în imobiliare – VIDEO

Să găsești o locuință bună la un preț avantajos, într-unul dintre marile orașe din țară, pe parcursul sezonului de foc al închirierilor poate să pară o luptă pierdută, mai...

citește mai departe
Ce trebuie să știi despre viza de flotant. Acte necesare și alte informații utile

Te-ai mutat într-o locuință închiriată, în gazdă sau la cămin, iar acum ai nevoie de o viză de flotant? Iată cum o poți obține.  Viza de flotant este un...

citește mai departe
Ce verifici la vizionare? Recomandările expertului când vrei să închiriezi o locuință

Ai căutat o locuință online, ai găsit câteva opțiuni care par să ofere toate lucrurile pe care ți le dorești și acum te pregătești de vizionare. Am discutat cu...

citește mai departe
Cum cerni anunțurile de închiriere pentru a-ți găsi locuința perfectă? Sfatul expertului în imobiliare

Ai pornit în goana după chirie și acum ai ajuns în etapa în care cauți printre numeroasele anunțuri publicate online cu proprietăți de închiriat în speranța că vei găsi...

citește mai departe