Soluție de dezvoltare a marilor orașe: în loc de fabrici, proiecte imobiliare!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 15 Iulie 2016, Ultima actualizare: 18 Iulie 2016

Spațiile ocupate în trecut de diverse unități de producție oferă un răspuns viabil, chiar dacă poate parțial, la problema (in)disponibilității terenurilor.

Odată cu revenirea pieței imobiliare autohtone, dezvoltatorii redevin interesați de vechile platforme industriale din interiorul marilor orașe ale țării; potențialul acestora este reprezentat, pe de o parte, de amploarea și, pe de altă parte, de localizarea favorabilă a terenurilor pretabile pentru construcții.

Teren Fabrica de Bere 1

Un asemenea exemplu este dat de compania de origine lituaniană Hanner Holding (cunoscută pe piața locală în special pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial The Park Apartments), care a achiziționat recent o parte din platforma aferentă fostei Fabrici de Bere Grivița din Capitală. Este vorba de un lot în suprafață de 11.000 de metri pătrați, situat în imediata apropiere a stațiilor de metrou Grozăvești și Basarab. Valoarea achiziției s-a ridicat la cinci milioane de euro – sumă ce include, pe lângă terenul propriu-zis, și trei clădiri-monument, respectiv dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ ale fostei fabrici.

Citește și: Cine se teme de darea în plată? Ansamblu rezidențial de 1.200 de apartamente, la orizont

Construcții noi, conversii și restaurări
Dacă până acum și-a concentrat activitatea pe rezidențialul autohton, planurile companiei lituaniene prevăd ca, prin noul proiect, să-și facă intrarea și pe piața de birouri. „Clădirile-monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului și oportunitatea de a realiza un proiect mixt care să includă conversii, restaurări, dar și clădiri noi de birouri și rezidențial”, spun reprezentanții Hanner.

„După aproape 10 ani de prezență în România, în care am dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale, considerăm că este momentul unei investiții de amploare, prin care să demonstrăm expertiza Hanner și pe alte sectoare ale pieței imobiliare. Zona Grozăvești este într-o continuă dezvoltare și se conturează deja ca un nou pol de birouri, așa încât a fost o alegere firească pentru prima dezvoltare mixtă a Hanner în România, care va include o suprafață generoasă de spații de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai înalte standarde în materie de design și tehnologie.”

Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding

4.000 de apartamente construite
Cu active în valoare de peste un miliard de euro, Hanner Holding este un dezvoltator imobiliar cu activitate pe piețele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România, urmând ca în curând să-și extindă activitatea și în Germania și Marea Britanie.

La nivel global, compania a construit până acum peste 4.000 de apartamente, în țara noastră fiind implicată în dezvoltarea a trei ansambluri de locuințe (The Park, Carol Park Residence și City Residence), în care a investit peste 60 de milioane euro.

Studiu de caz: Cum să vinzi apartamente mai scumpe de 60.000 de euro

Pe segmentul de birouri, Hanner a dezvoltat până în prezent șapte proiecte, care totalizează peste 150.000 de metri pătrați (din care o suprafață de 50.000 de metri pătrați urmează a fi livrată în perioada imediat următoare). Cel mai cunoscut proiect de birouri este Europa Business Center (foto 2), din Vilnius, Lituania – care este, totodată, cea mai înaltă clădire din țările baltice, cu o înălțime de peste 148 de metri.

Europa Business Center Hanner

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe