Soluţie antifrig: tâmplăria PVC

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco
Publicat pe: 13 Noiembrie 2009, Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2009

Cu noul sezon rece care se apropie şi care în unele părţi ale ţării deja şi-a intrat în drepturi, este clar că mulţi dintre voi se gândesc la izolarea termică. Află mai multe în continuare.
Poţi să faci cald în casă dacă alegi un şemineu, sau poate un nou model de radiator, dar nu ai făcut nimic dacă tot ferestrele cele vechi din lemn le ai, prin care vâjâie vântul. Soluţia noastră este tâmplăria din PVC. Pentru ca informaţiile pe care ţi le dăm să fie cât mai exacte şi consistente, am vorbit cu domnul Aurel Vlaicu, director general Gealan România.

 

 

Iată care sunt avantajele tâmplăriei din PVC, aşa cum spune expertul:

  • Tâmplăria din PVC asigură cel mai bun coeficient de izolare termică şi fonica.
  • Nu trebuie să o vopseşti în repetate rânduri, aşa cum se procedează cu tâmplărie tradiţională.
  • Se întreţine uşor pentru o poţi curăţa cu orice detergent casnic.

Când alegi tâmplăria PVC:

  • Apelează în primul rând la o firmă recunoscută care se ocupă de acest lucru.
  • Este de preferat că această firmă să aibă un sistem al calităţii.
  • Trebuie să permiţi efectuarea măsurătorilor deoarece la montarea ferestrelor se ţine cont de o serie de dimensiuni specifice.
  • Solicită Certificatul de Autenticitate împreună cu hologramă şi etichetă producătorului ferestrei, astfel încât te fereşti de surprize neplăcute.

Pentru că soluţia antifrig să funcţioneze:

  • Dacă fereastra nu este montată corect, atunci performanţele ei în ceea ce priveşte izolaţia şi etanşeitatea scad, iar tu arunci o grămadă de bani pe geam.
  • Nu este o soluţie să încerci să o montezi singur sau un vecin care în timpul liber este şi meşter. Apelează întotdeauna la o firmă specializată.
  • Pentru a elimina pericolul apariţiei condensului, „nu suprapune înlocuirea ferestrelor cu lucrări de amenajări interioare zugrăveală, montare gresie/faianţă”, spune domnul Aurel Vlaicu.
  • Nu accepta spărturi suplimentare în zid care pot modifică faţada clădirii şi influenţa rezistentă peretului dacă acesta este unul de rezistentă.
  • Nu deschide feresterele la mai puţin de două ore după izolarea cu spumă.

Text: Elena Drăghici
Foto: Gealan

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe