Organizatorii Salonului Imobiliar București anticipează că știrea despre falimentul RADET va genera, probabil, o creștere a cererii pentru noile ansambluri rezidențiale.
Dat fiind că vechiul stoc locativ nu mai corespunde nevoilor și standardelor noilor generații, iar clienții se orientează tot mai mult către noile ansambluri de locuințe, proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune în vederea scăderii prețurilor. Aceasta este concluzia expozanților de la Salonul Imobiliar București (SIB), eveniment care va începe pe 22 noiembrie la Palatul Parlamentului.
„În contextul problemelor apărute cu principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, dar și inerentelor dezavantaje ale unui stoc învechit de locuințe, cererea în București pentru apartamente noi este în creștere. Știrea despre falimentul RADET probabil va genera o cerere clară pentru noile ansambluri care au finalizat apartamente în această toamnă.”
Dora Pătrașcu, PR Manager Salonul Imobiliar București
Pentru generația Z, flexibilitatea e crucială
Potrivit organizatorilor SIB, dacă pentru generația Y (cei născuți în perioada 1983-2000) sunt importante, în materie de locuire, designul și stilul de viață sănătos, pentru generația Z (tinerii născuți după 2000, care intră acum pe piața forței de muncă) contează conectivitatea și flexibilitatea. Astfel, pentru aceștia din urmă printre principalele criterii de selecție a noilor proprietăți se numără:
• O zonă bine deservită de mijloace de transport în comun și accesul facil la numeroase facilități – zone verzi, școli, spitale, piețe și magazine.
• Arhitectură contemporană și design funcțional: apartamente compartimentate eficient, cu spații de depozitare suficiente.
• Flexibilitate: tinerii sunt dispuși să investească în achiziția unui nou apartament, dacă respectiva proprietate poate fi revândută ușor în cazul în care proprietarii decid să se mute într-un alt oraș.
Un „mall” de locuințe
Salonul Imobiliar București a ajuns la cea de-a șaptea ediție, ajungând la o ofertă de peste 10.000 de apartamente. Evenimentul s-a poziționat drept un „mall” de oferte rezidențiale, cu produse menite a fi pentru toate gusturile și buzunarele: la ediția din noiembrie, prețul celui mai accesibil apartament pleacă de la 35.500 de euro (pentru o garsonieră), în timp ce, pe segmentul de lux, prețurile ajung până la un milion de euro (pentru apartamente și penthouse-uri în zona centrală și de nord).
Programul de vizitare pentru Salonul Imobiliar București:
Vineri: 12.00 – 19.00, ultima oră de intrare: 18.00
Sâmbătă: 10.00 – 19.00, ultima oră de intrare: 18.00
Duminică: 10.00 – 18.00, ultima oră de intrare: 17.00
Prețul unui bilet de intrare este 10 lei.
www.salonulimobiliarbucuresti.ro
www.kgroup.ro
Vânzări de locuințe: atât cererea, cât și oferta s-au majorat în 2019, însă inegal -Ştiri imobiliare, Ştirea zilei – ImoExpert
[…] Citește și: Visezi la casa ta? 20.000 de locuințe noi scoase la vânzare în 6 mari centre regionale! SIB: Problemele cu blocurile vechi îi orientează pe cumpărători spre apartamentele noi […]