Deși piața autohtonă a intrat într-o fază de stabilizare, iar ritmul de creștere a prețurilor locuințelor a încetinit sensibil, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria se arată încrezător în potențialul acesteia – o dovedesc cele cinci terenuri cumpărate anul acesta în vederea ridicării unor ansambluri rezidențiale.
Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a grupului Futureal și unul dintre cei mai mari jucători de profil din Ungaria, își continuă în ritm alert expansiunea pe piața românească. Astfel, reprezentanții companiei au anunțat achiziția unui nou teren în Capitală, unde intenționează să construiască un alt ansamblu rezidențial. „În contextul în care lucrările de construcție la Parcului20, demarate în luna aprilie 2019, avansează în ritm rapid, la fel și vânzările, anunțăm achiziția unui teren în suprafață de 15.500 metri pătrați situat pe strada Fabrica de Cărămidă. Acest teren, alături de cel din zona Laminorului, e destinat segmentelor mediu și mediu-superior, cu accent pe un echilibru foarte bun între localizare, arhitectură și prețul imobilului, la fel ca în Parcului20”, notează Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia.
O destinație strategică, după Ungaria și Polonia
Cu o experiență de peste 15 ani de experiență în dezvoltarea de proiecte rezidențiale în Ungaria și Polonia, Cordia și-a propus ca România să devină una dintre piețele sale cheie pentru investiții viitoare. Noua tranzacție vine în contextul în care compania are deja în dezvoltare ansamblul Parcului20 (foto), iar recent a mai anunțat achiziția a patru alte terenuri în nordul Capitalei. Cu o suprafață cumulată de opt hectare, acestea sunt destinate tot dezvoltării unor proiecte rezidențiale din categoria mediu și mediu-superior și vor cumula investiții în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. „Obiectivul major al Cordia România este să devină principalul dezvoltator regional de proiecte rezidențiale și să își extindă activitatea prin realizarea unor proiecte sustenabile, care să pună în valoare comunitățile locale existente”, subliniază oficialii companiei.
Bucureștiul, în vizor și pe segmentul office
În afară de proiectele sale de pe segmentul rezidențial, grupul Futureal explorează noi piețe în vederea extinderii segmentului său de dezvoltare de proiecte office, iar o destinație nouă poate fi Bucureștiul. „Strategia noastră, atunci când intrăm pe o piață nouă, este să începem cu rezidențialul, prin divizia noastră specializată Cordia. Am făcut acest lucru în România, prin proiectul Parcului20 și prin achiziția a încă patru loturi de teren în nordul Bucureștiului, pe care vom dezvolta proiecte rezidențiale”, spune Tibor Tatár, CEO Dezvoltare Comercial și Retail, membru al Consiliului de Administrație Futureal.
30% din prima fază a Parcului20, deja contractată
Parcului20, primul proiect de pe piața locală al Cordia România, este amplasat în zona Expoziției din Capitală și va atrage o investiție de 40 de milioane de euro. Reprezentanții dezvoltatorului au anunțat că unitățile locative din prima fază de construcție au fost deja contractate. Urmând a fi dezvoltat în două faze, ansamblul va avea, în total, 469 de apartamente. Termenul de finalizare pentru cele 260 de apartamente din cea dintâi etapă de construcție este septembrie 2020, iar cea de-a a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după aceea.
Cele 469 de apartamente ale ansamblului rezidențial Parcului20 sunt destinate segmentului mediu și mediu-superior și sunt disponibile în 30 de configurații, de la studiouri și apartamente cu două camere până la duplexuri cu cinci camere. Mai bine de jumătate din unitățile din Parcului20 se califică pentru achiziția cu TVA de 5%. Toate cele 469 de apartamente ale proiectului sunt echipate cu sisteme smart-home de ultimă generație, acestea făcând parte din configurația standard a apartamentelor. Parcului20 va avea 579 de locuri de parcare, o grădină privată de peste 3.000 de metri pătrați, parcare pentru biciclete, grădină yoga și echipamentele outdoor pentru exerciții calestenice.
Citește și: Locuințele „inteligente”, o realitate și în România!
Despre grupul Futureal și Cordia
Grupul Futureal este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și investitori imobiliari din Europa Centrală și de Est. Grupul nu activează doar pe piața rezidențială, ci a dezvoltat și proiecte de regenerare urbană mixed-use, de mari dimensiuni, clădiri de birouri și de retail modern, proiecte de conversie și proprietăți comerciale. De la fondarea sa, portofoliul grupului Futureal a cuprins mai mult de 120 de proiecte imobiliare, cu o valoare totală de trei miliarde de euro și o suprafață de două milioane de metri pătrați. În prezent, grupul administrează simultan un număr de 28 de proiecte, cu o valoare totală de 0,9 milioane de euro și o suprafață utilă de peste 660.000 de metri pătrați.
Cordia, divizia de investiții rezidențiale a grupului, lider de piață în Ungaria, a primit numeroase premii și a fost recunoscută drept unul dintre cei mai inovatori dezvoltatori rezidențiali din regiune, ca urmare a dezvoltării ansamblului Corvin din Budapesta. Proiectul se întinde pe 22 de hectare și a presupus reconstrucția unui întreg cartier situat în centrul capitalei ungare. Compania a vândut 5.500 de apartamente în Ungaria, România și Polonia, dezvoltă în prezent încă 4.000 de unități în 23 de proiecte din regiune și are planuri pentru încă 5.800 de locuințe.
INTERVIU: Piața rezidențială în 2020 – prin ochii unui dezvoltator care vrea să livreze 500 de locuințe anual -Ştiri imobiliare, Ştirea zilei – ImoExpert
Citește și: Dezvoltator străin cumpără terenuri pentru 4 noi ansambluri de apartamente. Vrea să livreze 500 de unități anual România, atractivă pentru investiții imobiliare: un mare dezvoltator din Ungaria cumpără teren.
Popescu
Daca e serios si preturi acceptabile pt.toate buzunarele .
Secueanu Gogu
Urmează o recesiune care NU a mai fost și cred că imobiliarele vor scădea cel puțin 30%.Sânt unul care am la ora actuală 3(trei)locații cu pește 100 mp.fiecare pt. vanzare,dar.. .cumpărători cu bani ……nu prea.
iiosif
Recesiunea ce spune?