Riscurile imobiliare ale complexurilor rezidentiale

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 28 Octombrie 2009, Ultima actualizare: 28 Octombrie 2009

Ansamblele rezidentiale nou aparute pe piata romaneasca pot reprezenta o capcana pentru unii cumparatori de apartamente noi. 

Acestia inmultesc suprafata apartamentului cu pretul pe metrul patrat si ajung la concluzia ca isi permit casa mult visata.

Daca nu sunt luate in calcul taxele notariale sau costurile la intretinere adunate la toate facilitatile proiectului, noii locatari se pot trezi cu niste cheltuieli lunare neprevazute de pana la 1.500 de lei pe luna, conform Cotidianul.

“Cheltuielile suplimentare ascunse pot reprezenta un real pericol, pentru faptul ca, de exemplu, atunci cand achizitia s-a facut printr-un credit imobiliar sau ipotecar, costurile pot ajunge sa fie mai mari decat chiar ratele platite institutiei de creditare“, a declarat Alexandru Tunaru, PR Specialist la Anteea Consulting, pentru cotidianul citat.

Cea mai mare calitate a unui complex rezidential nou trebuie sa fie adaptarea acestuia la piata, sunt de parere specialistii.

Pentru un apartament vechi, proprietarul suporta niste cheltuieli de intretinere care includ plata utilitatilor, cheltuielile pentru spatiile comune si cele cu personalul care se ocupa cu intretinerea blocului, administrator, contabil si femeie de serviciu.

“In cadrul ansamblurilor rezidentiale noi, pe langa suprafata neta a imobilului, proprietarul achita si spatiile comune din complex, si facilitatile suplimentare, gen: spatii verzi care trebuie intretinute, mai multe lifturi, mai multa energie electrica in spatiile comune, spatii de joaca pentru copii, curatenie, paza permanenta, sala de fitness, spa sau piscina”, a adaugat Asher Lax. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe