Complexul oferă posibilități de relaxare atât pentru adulți, cât și pentru copii.
În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să-și petreacă vacanțele peste hotare, mizând pe calitatea serviciilor oferite în țări precum Turcia, Grecia sau Bulgaria. Puțini mai iau în calcul azi potențialul turistic autohton, care nu se reduce la litoral și la stațiunile montane, ci include și vechile stațiuni balneoclimaterice ale țării, atât de populare în trecut. Chiar dacă nu într-un ritm foarte alert, acestea continuă să atragă investiții interesante.
Un exemplu este dat de centrul de wellness Tisa Spa Resort (foto), ce s-a deschis, pe 3 iunie, la Băile Olănești, în apropiere de Râmnicu Vâlcea. Printre atracțiile complexului se numără: o piscină pentru înot, o piscină de agrement (cu trei bazine ludice cu jeturi de apă, cascade, lazy river, fotolii de hidromasaj), trei piscine pentru copii, cinci cabinete spa, saune (infraroşu, finlandeză, aroma-saună), sală de fitness, salină, loc de joacă și grădiniță pentru copii, terase amenajate pentru plajă, spa boutique, sală de jocuri de agrement etc.
Preţurile biletelor de intrare încep de la 25 de lei. Astfel, un adult va plăti 25 de lei pentru trei ore petrecute în cadrul complexului şi 50 de lei în weekend pentru o zi întreagă, în timp ce un copil până la 14 ani va plăti 12 lei pentru trei ore. Preţul unei zile cu acces atât la zona de piscine şi atracţii, cât şi la Thermarium, este de 60 de lei, în vreme ce, la terapiile spa, preţurile încep de la 60 de lei (pentru o oră de masaj Aromaremediu). Pentru a-şi marca debutul, Tisa Spa Resort oferă fiecărui vizitator al site-ului un voucher în valoare de 15 lei, de folosit în luna iunie.
Demarat în 2014, Tisa Spa Resort a atras fonduri în valoare de 5,5 milioane de euro, fiind cofinanţat prin programul Regio POR. Arhitectura este semnată de arhitectul Mihai Nuță, de la biroul Zona SRL, iar picturile murale sunt realizate de artista Rebecca Anamaria Ciucă. Construcția are o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați și este împărţită în mai multe zone. Spațiile au fost special gândite pentru a include şi activităţi de socializare, inclusiv petreceri între prieteni – camera VIP și terasa panoramică (dotată cu patru jacuzzi-uri) se pot închiria.
Dincolo de terapiile populare pe plan internațional oferite, programul Tisa Spa Resort are la bază o serie de proceduri tradiţionale româneşti, inspirate din natură. De asemenea, echipa de management (împreună cu firma de consultanţă) a ales să lucreze predominant cu branduri româneşti în crearea meniului de terapii, alegând nume cu îndelungată şi recunoscută istorie în cercetare şi în tratamente de înfrumuseţare. Terapiile mizează pe proprietăţile farmaceutice ale extractelor de plante, nămolului, algelor etc. și poartă nume precum Ritualul Reginei Maria (cu extract de violete, parfumul-semnătură al Reginei), Coloana Infinitului (o terapie pentru spate cu nămol), Aromaremediu, Pasărea Măiastră sau Tinereţe fără Bătrâneţe. Tratamentele din colecţia „Tisa – Farmacia Naturii” se bazează pe extracte de plante româneşti ca roiniţa, busuiocul, salvia sau geranium.
„Este pentru prima dată când un spa românesc se bazează pe resurse proprii pentru a crea un meniu. Pe lângă deja celebrul Gerovital, am ales să lucrez şi cu alte branduri şi laboratoare româneşti, în speranţa că publicul va aprecia aceste linii de produse, de multe ori cu calităţi net superioare altor game de pe piaţa externă. Vreau să celebrez moştenirea lui Brâncuşi, a Reginei Maria şi a lungului şir de tămăduitori români care au ţinut vii tradiţiile de înfrumuseţare, stare de bine şi terapie.”
Oana Manole, Spa d’Or Consulting
Despre grupul Tisa
Tisa Spa Resort vine să completeze serviciile turistice și terapeutice oferite de grupul Tisa, cu o activitate de peste două decenii pe plan autohton. Administrat de Ioana Rebenciuc, grupul include mai multe unități de cazare, respectiv: Hotel TISA, Casa TISA, Vila TISA din Băile Olăneşti şi Vila TISA din Ocnele Mari. Cumulat, acestea oferă peste 200 de locuri de cazare în camere duble şi single și dispun de o bază de tratament modernizată, restaurante şi zone de relaxare.