Un fundal alb-negru transmite o anumită sobrietate, în timp ce inserțiile de culori vii conferă spațiului energie și veselie.
Atunci când ești proprietarul unei locuințe în care ți-ai petrecut întreaga (sau o bună parte din) viață, poți fi prins într-o dilemă: să păstrezi spiritul vechi al casei, din respect pentru trecut, sau să faci loc noului, printr-o renovare completă? Un proiect prezentat pe Freshome.com arată că cele două variante nu se exclud neapărat:
Dispus pe două etaje, apartamentul din imagini face parte dintr-o casă veche de 30 de ani din Taipei, Taiwan. Realizată de biroul Ganna Design, „transformarea” sa nu a vizat doar renovarea în sine a locuinței, ci și protejarea (sau punerea în valoare a) amintirilor unuia dintre beneficiari, care a copilărit aici.
Pentru a atinge acest obiectiv, designerii au apelat la o paletă cromatică contrastantă, bazată pe antiteza dintre culoare și non-culoare. Deși vădit contemporan, cea mai mare parte a decorului pare desprins dintr-un film alb-negru – fapt ce transmite, pe lângă sobrietate și eleganță, și o oarecare melancolie a locatarilor. Pe de altă parte, inserțiile de culori vii, preponderent calde, semnalează a retrezire a spiritului și o reîntoarece la universul copilăriei.
Efectul de ansamblu al unui asemenea ambient este, fără îndoială, unul deosebit. Conceptul de design reușește să împletească în mod armonios confortul, eleganța și creativitatea, îndeplinind astfel atât exigențele „mature” ale beneficiarilor, cât și dorința acestora de a rămâne, oarecum, și copii.
Sursă foto: Freshome.com