2011 a fost un an deosebit de activ în ceea ce priveşte închirierile de spaţiile logistice, cu un volum de peste 200.000 de metri pătraţi tranzacţionaţi la nivel naţional.
Randamentul pentru proiectele industriale de clasa A din zona Bucureştiului se ridica, la finalul anului trecut, la 10,25%, nivel înregistrat şi în trimestrul al treilea din 2010. Acesta este, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă CBRE, unul dintre cele mai mari randamente înregistrate în capitalele din regiune, alături de Sofia (11,5%) şi Belgrad (12%).
Anul trecut a fost unul deosebit de activ pentru piaţa autohtonă, în acest răstimp fiind închiriaţi peste 200.000 de metri pătraţi de spaţii industriale la nivel naţional. „Producătorii străini vizează România datorită spaţiilor logistice bine poziţionate lângă oraşe universitare şi în apropierea zonelor mai puţin dezvoltate, care pot furniza forţă de muncă atractivă pentru potenţialii investitori”, se arată în raportul realizat de CBRE.
În semestrul al doilea al anului, cel mai ridicat nivel al activităţii de închiriere s-a înregistrat în zona Bucureştiului, care a cumulat 59% din totalul tranzacţiilor din la nivel naţional. Pe următoarele locuri se situează oraşe precum Timişoara (12%), Braşov (10%), Craiova (6%) şi Ploieşti (6%). La finele lui 2011, stocul de spaţii industriale moderne din zona Bucureştiului se ridica la 925.000 de metri pătraţi, în vreme ce stocul la nivel naţional ajungea la aproximativ 1.400.000 de metri pătraţi în a doua jumătate a anului 2011.
dan
cei 200.000 mp sunt aferenti unor contracte noi sau cuprind si reinnoiri?