Alexia Crina a întrebat

Valabilitate chitanta de mana

publicat pe 17 Jul 2020 in categoria Proprietari

Poate fi luata in considerare o chitanta scrisa la ,,mana", mai bine spus redactata cu masina de scris – suma de bani, metri patrati ai terenului si o mentiune scrisa jos?, tinand seama ca ,,acel cumparator" nu are alt act, iar titlul de proprietate este tot pe numele bunicii? Ce putem face pentru a fii indreptatiti? Pamantul apartine in acte bunicii; in urma decesului ei, nu s-a facut nicio mostenire, au ramas bunicul si cei doi copii ai lor (tata si unchiul). Bunicul si unchiul au ,,vandut" prin acea chitanta terenurile unei persoane. Tata nu a stiut de aceasta ,,tranzactie" pana de curand. Titlurile de proprietate sunt inca pe numele buncii? Este valabila acea chitanta? Ce putem face?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
24 Jul 2020
  • imobiliare.ro

Recomandarea noastra este sa consultati un avocat, numai acesta va poate oferi indrumare corecta si completa.
O chitanta de mana, in principiu, poate fi luata in considerare, insa nu in calitate de titlu de proprietate, ci ca o dovada scrisa. Prin urmare ar putea contribui la dovedirea / constatarea unor fapte si acte.
In continuarea mesajului, ne comunicati ca imobilul este, in acte, pe numele bunicii. Daca nu a avut loc succesiunea, bunul nu a intrat in patrimoniul mostenitorilor, prin urmare nu putea fi instrainat de acestia.
Despre toate cele de mai sus si despre modalitatile de clarificare/actualizare a situatiei juridice a proprietatii, va va informa in detaliu un avocat.

Raporteaza

0