serban a întrebat

Un apartament cu 2 camere se vindea in 1972 cu 72.000lei,o dacie se…

publicat pe 31 Jul 2011 in categoria Cumpărători

Un apartament cu 2 camere se vindea in 1972 cu 72.000lei,o dacie se vindea cu 70.000lei;acum un logan este 10.000E,iar un apartament cu doua camere 50-60.000E,sau chiar mai mult;unde este adevarul?parerea mea este ca cei care cumpara la asemenenea preturi i-au o TEAPA enorma,fiindca 50-60.000E sunt bani multi pentru 80%din populatie—maxim un 30.000E ar fi un pret cat de cat mai apropiat de valoarea lor.Cine castiga?bancile si guvernul,in primul rand atrage banii de la populatie si asa topita,iar ca sa te imprumuti 50-60.000Ein banca si sa dai 80-90.000E,in 30 de ani daca mai apuci…Unde este adevarul?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
31 Aug 2011

Nu stiu daca este adevarat dar 3 oameni mi-au spus ca in 1990 pretul unui apartament era egal cu cel pentru o masina si … un video (va rog sa ma corectati daca este gresit). Aceasta este masuratoarea regimului communist intr-o piata unde nu se putea vinde sau cumpara nimic, la ce pret vroia fiecare.

Acum traim in capitalism, asta am ales (nu spun ca e bine sau rau, fiecare dintre noi are dreptul sa aleaga si pana acum majoritatea a ales sa traim asa). Sunt de acord cu dumneavoastra ca apartamentele vechi sunt inca scumpe insa asta este piata de astazi.

Nu este gresit sa ai un credit de 30 de ani, intreaga civilizatie occidentala este bazata pe asta. Problema apare atunci cand iei un imprumut fara sa fi gata sa-l platesti, platind pentru o proprietate un pret mult mai mare decat ar trebui (dar de multe ori vedem oameni care cumpara proprietati de parca ar fi haine …)

Ma indoiesc ca bancile din Romania au facut bani din aceasta procedura, majoritatea au avut pierderi mari, pentru ca ajung sa plateasca pentru preturile mari. Multi oameni prefer sa lase apartamentul la banca si sa-si continue viata fara el. Nu zic ca mi-e mila de banci dar nu trebuie sa fim atat de siguri de succesul lor in sectorul imobiliar din Romania.

Raporteaza

0