adina a întrebat

Returnare comision agentie si proprietar

publicat pe 13 Jan 2019 in categoria Cumpărători

Buna seara, recent am trecut prin urmatoarea situatie:am vizionat un apartamenr asupra caruia m-am decis pe loc sa-l inchiriez. Pentru a schimba datele de contact cu proprietarul, agentul mi-a spus catrebhie sa platesc comisionul. L-am platit, am platit si un avans proprietarului si am semnat un contract de închiriere, formular standardizat al agentiei. Dupa ceam ajuns acasa si am mai discutat cu familia, am descis ca nueste torusi cea mai buna solutie pentru noi, drept pentru care am contactat prin mesaje atat agentul, cat si proprietaful(asta se intampla la ora 4 dimineata). Le-am explicat ca ne-am razgandit si am rugat sa ni se restituie banii. Agentul mi-a spus ca nu este posibil deoarece am semnat contractul. Mentionez ca data contra tului era ziua in care am vizionat apartamentul, urmand ca noi sa ne mutam peste o saptamana. Intreaga interactiune dintre mine, agent si proprietar a durat aprox. 30 DE MINUTE dupa vaream plecat. Apartamentul nu aratacain pozele de pe site dar am acceptat si acest lucru, fiinf de buna credinta si sivura ca este ce cautam, in momentul vizjonarii. As dori sa stiu daca in aceste co ditii imi mai pot recupera banii

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Ionut Stancu a răspuns:
13 Jan 2019
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna seara!
Asa cum stim cu totii, din punct de vedere juridic, un contract semnat reprezinta acordul de vointa al partilor si care isi produce efectele la ora 00.00 a zilei mentionate in continutul acestuia.
"Apartamentul nu arata ca in pozele de pe site dar am acceptat si acest lucru, fiind de buna credinta si sigura ca este ce cautam, in momentul vizionarii". Asa cum ati afirmat si dvs, semnand contractul pus la dispozitie de catre agent, v-ati dat acordul de vointa prin semnarea contractului, aspect care ar putea conduce la nereturnarea comisionului achitat chiar daca v-ati adresa instantei corespunzatoare.
Ca exemplu, promisiunile de vanzare autentificate notarial prin care cumparatorul achita un avans, stipuleaza la capitolul "Raspundere contractuala", urmatoarele aspecte:
1. In cazul in care cumparatorul refuza sa mai cumpere in termenii stabiliti in contract, dupa semnarea si autentificarea actului, este pus in situatia de a pierde avansul achitat;
2. In cazul in care vanzatorul refuza sa mai vanda in termenii stabiliti in contract, dupa semnarea si autentificarea actului, este pus in situatia de a returna dublul avansului primit.

Prin urmare, pentru viitor, va sfatuiesc sa puneti foarte bine in balanta avantajele si dezavantajele oferite de proprietate si sa luati toate masurile de protectie pentru dvs INAINTE de semnarea oricarui document.

O seara agreabila!

  • Rating răspuns 5/5
  • 3 evaluări