Refacere cadastru
publicat pe 21 Jan 2019 in categoria CumpărătoriAm gasit pe site-ul dvs. un apartament care are modificari-un perete bca, neportant, daramat. Care sunt etapele pentru refacerea cadastrului avand in vedere ca nu a avut nicio autorizatie.
@ Odaia Manolache: Nu ne putem pronunta cu privire la motivul pentru care exista diferente intre cele doua inregistrari. Consideram insa ca ar ajuta sa va consultati cu un notar public sau un avocat – acesta poate analiza toata documentatia, va poate oferi clarifcari/raspunsuri, dar si indrumari cu privire la investitia pe care urmeaza sa o faceti.
0
Buna ziua. Sunt pe punctul de a cumpara un apartament intr-o cladire cu opt apartamente. Din extrasul de carte funciara al apartamentului rezulta si cota indiviza din partile si dependintele comune, de 8,82 la suta precum si terenul aferent de 32,95 mp atribuit in proprietate. La asociatia de locatari am identificat o alta cota indiviza, respectiv 7,3 la suta. De aici pot trage concluzia ca diferenta dinte cele doua cote poate reperezenta instrainarea/cedarea unui spatiu comun catre un alt coproprietar, fara a efectua modificarile cadastrale. Mentionez ca aceasta cladire a fost construita in anul 1969 si nu are un cadastru colectiv.
Multumesc
0
@ Magdalena Afanase: Consideram ca cel mai in masura sa va indrume in aceasta situatie este un notar public, un executor judecatoresc sau un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe / Consulatul General al Romaniei - gasiti aici datele de contact si alte informatii utile: http://stuttgart.mae.ro/contact
0
Buna ziya,in urma unui proces de partaj judiciar, cu sora mea, am obtinut casa parinteasca si un teren pe o strada invecinata de 189 mp.Sora mea este cetatean german,prin renuntare la cetatenia romana.Hotararea definitiva ultima,prevede si niste sulte de achitat,eu catre ea si ea catre mine.
Sultele trebuiesc autentificate la consulatul roman din stuttgart.acolo unde locuieste ea.Fara achitarea ac.sulte nu este posibil inceperea cadastrului.Intrebare,exista la nivel de consulat formulare speciale de completat,prin care se pot autentifica ac.sulte?? Apoi,eu aici in romania,cum pot justifica sulta platita caytre sora mea??printr o simpla nota de mana???va multumesc
0
@ Claudia Constantina: Nu ne putem face o imagine foarte clara asupra situatiei despre care ne scrieti. Este de preferat sa va sfatuiti cu expert in domeniu (cadastrist) sau cu un specialist din cadrul departamentului de profil (Urbanism, Cadastru s.a) al primariei.
Numai de la un specialist puteti obtine informatii corecte si complete, precum si indrumari pentru rezolvarea neconcordantelor. Daca ati apelat deja la unul si nu v-ati clarificat, puteti oricand sa apelati la serviciile altui profesionist.
0
Buna ziua am și eu o nelămurire, Am cumpărat un teren și trebui sa fac intarusarea, Am sunat la cineva și miau spus ca trebui sa fac alt cadastru , fostul proprietar Mia spus ca nu se mai face altul ca ala rămâne valabil nu se schimba acum nu stiu ce trebui făcut cum trebui făcut....
Va rog sa ma lămuriți și pe mine în toată chestia asta
0
trebuie refacut peretele conform vechiului plan, sau trebuie refacut cadastrul ,chemand un cadastrist sa faca masuratori ,sa vada toate modificarile si sa stabileasca care vor fi noile schite pentru noul plan..Insa pentru orice modificare fie ea fizica (sau doar de plan in acte )este nevoie de aprobare si informare de la autoritatile administrativ teritoriale.Orice plan neconform si nedeclarat la Primarie sau la biroul de urbanism sau cadastru (dupa caz)anterior modificarii lui poate atrage sanctiuni. asupra persoanei in cauza.De aici depinde doar ce intentionati sa faceti cu proprietatea in cauza.Daca vreti sa o vindeti si maiales prin banca nu puteti face asta cu acele modificari fata de plan, daca vreti deocamdata sa o pastrati pt dvs nu este necesar acum sa declarati sau faceti nimic.Insa daca vreti sa refaceti actele se recomanda sa se aduca la realitate si spatiul si ce este pe hartie.
0
Buna ziua,
Nu in toate situatiile este nevoie de autorizatie pentru modificarile efectuate in interiorul unui apartament,sfatul meu este sa luati legatura cu un arhitect pentru a stabili daca este cazul sa refaceti proiectul.
In cazul in care este nevoie etapele sunt :
-certificat de urbanism
-proiect de amenajare care sa respecte solicitarile din C.U.
-autorizatie de constructie
-proces verbal de receptie si finalizare a lucrarilor
Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie.
O zi buna !
-