Pret apartament 3 camere Bucuresti
publicat pe 17 Apr 2018 in categoria InvestițiiBuna ziua,
Sunt interesata daca imi puteti spune cat de corecta este valoarea unui apartamet de 3 camere din Bucuresti, strada Brasov, nr 19, bloc OD5, et 4, bloc de 8 etaje, anul construirii 1965, suprafata utila 58.85 mp, suprafata totala 70,57 mp, ca si imbunatatiri are doar termopane. Blocul este pe lista primariei a imobilelor cu risc seismic grad III. Nu este cu "bulina rosie". Pretul de vanzare este 60000 euro. In urma evaluarii, faptul ca este cu risc seismic poate scadea pretul?
Suprize pot sa apara in multiple situatii in cazul achizitei unui imobil ,chiar si fara risc seismic, inclusiv dupa achizitie.
Daca vanzatorul a afisat un pret si dumneavoastra in faza de ofertare sau vizualizare si negociere nu ati agreat un alt pret mai mic, atunci este putin probabil ca acum, dupa ce s-a pornit procesul de achizitie vanzatorul sa mai vrea sa scada la pret.
.Evaluatorii daca au pus acest pret inseamna ca aceasta este suma corecta de vanzare.
Puteti cere inca o evaluare ,cu un evaluator ales de catre dvs si platit de catre dvs, si la final , daca diferentele dintre cele doua evaluari sunt mari, sa cadeti de comun acord cu vanzatorul sa renegociati pretul.
Va sugerez sa cereti si la notar in prealabil un extras de informare asupra imobilului si orientativ o sugestie de pret de achizitie pe care notarii oricum o au ca si grila pentru imobilele din oras si in aceasta categorie.
Daca pretul este real si corect puteti afla intreband proprietarul cum a obtinut acest pret, daca are o analiza de piata comparativa facuta,puteti intreba evaluatorul cum a ajuns la aceasta suma ca fiind corecta, si repet puteti incerca sa obtineti o noua evaluare daca si proprietarul va fi de acord.
0
Eu am inceput demersurile sa cumpar acest apartamet. Poate nu m-am exprimat cum trebuie si nici nu am postat unde trebuie intrebarea.
De asta m-ar interesa cat de real este pretul vanzatorului si la ce surprize ma pot astepta dupa evaluare.
0
buna ziua, da gradele de risc seismic pot scadea din pretul de vanzare al imobilului.Orice potential client se poate interesa de situatia blocului si poate afla in realitate care este clasa de risc seismic la care acel bloc este incadrat.De regula in piata ,imobilele cu risc seismic se vand mai ieftin si mai greu.Din aceste motive, cel mai indicat sfat este sa il afisati in piata ca si oferta corecta de pret dupa o analiza comparativa de pret , analiza pe care o obtineti si de la evaluator si de la un agent imobiliar.
0