O firma cadastrala a incalcat hotarul stabilit intre doua proprietati prin depasirea gardului cand s’a facut masuratoarea avantajand ilegal unul dintre proprietari. In urma plangerii depuse la directorul cadastral pe orasul in cauza, raspunsul acestuia a fost de a regleme ta litigiul hotarului. Punct. Mentionez faptul k nu exista nici un litigiu intre hotare, acesta fiind stabilit de peste 30 ani de un gard de imprejmuire. Ce este de facut? Unde poate merge partea lezata ptr a i se face dreptate fara a ajunge la judecata? Va multumesc.
publicat pe 26 Sep 2014 in categoria ProprietariO firma cadastrala a incalcat hotarul stabilit intre doua proprietati prin depasirea gardului cand s’a facut masuratoarea avantajand ilegal unul dintre proprietari. In urma plangerii depuse la directorul cadastral pe orasul in cauza, raspunsul acestuia a fost de a regleme ta litigiul hotarului. Punct. Mentionez faptul k nu exista nici un litigiu intre hotare, acesta fiind stabilit de peste 30 ani de un gard de imprejmuire. Ce este de facut? Unde poate merge partea lezata ptr a i se face dreptate fara a ajunge la judecata? Va multumesc.
Buna ziua
Am citit cu interes speta pe care o prezentati si apreciez ca este foarte interesanta.
Doresc sa stiti ca reprezint o companie de consultanta, in domeniu imobiliar, care va poate raspunde elaborat oricaror intrebari in acest sens.
Cateva lamuririri pot fi obtinute simplu, daca veti observa serviciile de inspectie imobiliara asigurate de companie.
Pana atunci insa….. o simpla parere.
Cadastru-Carte funciara este un sistem integrat ( adica, functioneaza impreuna/interdependent) care are scopul de a constitui o evidenta tehnico-juridica a tuturor proprietatilor/proprietarilor din tara.
Sub aspect tehnic ( cadastral), pot exista si astfel de situatii:
- Probleme virtuale : adica, la cadastru au fost inregistrate gresit coordonatele/limitele proprietatii/proprietatilor invecinate
- Probleme in fapt/ in drept: adica, intr-adevar proprietarii au stabilit granitele proprietatii in mod gresit sau in mod abuziv, cum se mai intampla intre vecini.
Raspunsul pe care l-ati amintit in mesajul dumneavoastra vizeaza a doua situatie insa, nu puteti sti exact care este situatia pana cund nu reanalizati in detaliu speta atat dpv. juridic cat si tehnic.
Cu stima,
Alexandru
0
Vecinul nu este dezavantajat ci avantajat, ptr k eu am spus ’’avantajand ilegal unul dintre proprietari’’...ptr a fi mai clara, cel avantajat este vecinul care a facut primul cadastru si deci care a intrat cu masuratoarea peste gard luand inca un metru. Eu sunt de fapt partea vatamata, deoarece anul acesta knd am facut cadastrul cu o alta firma din ac judet,aceasta firma a recunoscut k un metru din latime este la vecinul kre a facut cadastrul anul trecut.
In urma plangerii depuse la directorul cadastral pe judet, raspunsul a fost ca nu se baga ptr k e litigiu. Dar ce litigiu daca de 30 ani a fost gard si nimeni nu l’a depasit sau modificat, acesta fiind
HOTARUL si neavand cadastru nici eu nici vecinul.....
Nu sunt de acord cu decizia direct de cadastru ptr k daca e litigiu inseamna k si anul trecut cand prima firma de cadastru a facut masuratoarea gresita si nedreapta, si atunci era litigiu....deci nu avea voie sa faca cadastrul in lipsa ambelor parti si astfel au depasit hotarul reprezentat prin gard. Unde sa apelez ptr a mi se face dreptate???
Multumesc Adi ptr raspunsul dat!
0
Daca vecinul recunoaste hotarul actual, atunci isi poate reface cadastrul conform realitatii din teren . El este oricum dezavantajat pentru ca stapaneste in realitate un teren mai mic decat in acte si deci plateste un impozit mai mare . Deci cel mai bine sa aveti o discutie cu vecinul si sa refaca lucrarea de cadastru.
0