andreea a întrebat

daca un apartament e ipotecat si vandut …ce se intampla cu noi…

publicat pe 10 Jan 2012 in categoria Cumpărători

daca un apartament e ipotecat si vandut …ce se intampla cu noi propietari…preiau costul ipotecii?sau ii intereseaza pe fostii propietari in continuare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 7 răspunsuri de la cititori
Rozi a răspuns:
21 Feb 2018

As vrea sa cumpar un apartament ipotecat dar proprietara are rata jumate cu fostul sot si ea ar vrea sa ii achit suma ei in valoare de 28 mii euro timp de 15 ani, rata 250 pe luna, si sotul ei sa achite restu si eu sa ii dau 30 de mii chash. Ce sa fac, sa ma bag? Oare o sa pierd? Ea zice ca mergem la notar si facem actele si nu pierdem nimic. Nu stiu ce sa fac..

Raporteaza

0

Petre a răspuns:
21 Sep 2017

Bun! Si daca un client are un credit de nevoi personale cu ipoteca la banca X pe care il achita integral si nu radiaza ipoteca apoi face un alt credit fara garantie imobiliara pe care nu-l mai plateste la banca Y? Banca Y, cum ar putea face executare silita pe un imobil ipotecat bancii X? Intelegeti speta?

Raporteaza

0

Ifrim Mihai a răspuns:
10 Nov 2015

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un apartament cu ipoteca, vanzatorul mai are de dat 40.000E eu ii dau 65.000E cash pe apartament.
ce se intampla cu ipoteca? dupa ce semnez actul de vanzare cumparare si trimit banii, apartamentul mai este ipotecat? cine ridica ipoteca?

Raporteaza

0

Ilias Papageorgiadis a răspuns:
25 Jan 2012

Dacă un apartament se vinde cu o ipotecă, noii cumpărători sunt informați de acest lucru. În cartea funciară apare o interdicție prin care banca a înregistrat o ipotecă pe proprietate. De aceea când noul proprietar cumpără proprietate, fie plătește banca și „curăță” documentele, sau continuă împrumutul (cu aprobarea băncii).
Pentru a cumpăra o proprietate cu ipotecă, trebuie să faceți această tranzacție cu un avocat și un consultant imobiliar lângă dumneavoastră. Altfel, vă puteți aștepta la surprize. Și în cazul puțin probabil că ați cumpărat proprietatea și acum vă așteptați ca vechiul porprietar să fie interesat de ipotecă … atunci o să aveți probleme. S-ar putea să fie interesat, dar dacă nu va fi, dumneavoastra veti fi cea care își va pierde proprietatea, nu el.
Deci, pași atenți, experți alături de dumneavostră și, întotdeauna, trebuie să vă consultați cu banca care a pus ipoteca pe proprietate.

Raporteaza

0

av. cavescu adrian a răspuns:
12 Jan 2012

In primul rand un apartament cu sarcini (ipoteca) nu poate fi instrainat. Extrasul de carte funciara cerut de notar va contine mentiunea ipotecii.
Dar, daca noul proprietar isi insuseste toate obligatiile, inclusiv ipoteca, il poate inlcui pe vechiul proprietar.
Dar, ca sa va raspund schematic la intrebare, noul proprietar preia sarcinile (ipoteca)

Raporteaza

0

Cristian Dumitru a răspuns:
11 Jan 2012

dacă există o ipotecă, dreptul de a dispune de imobil aparţine titularului ipotecii (presupun că e vorba de o bancă...); titularul (banca) nu va accepta ridicarea ipotecii decât în condiţiile stingerii datoriei; dacă aceasta (datoria) este sub valoarea curentă de piaţă a imobilului, e simplu: banca işi ia banii cuveniţi, proprietarul restul. Dacă suma datorată este mai mare decât valoarea de piaţă a apartamentului (presupun că cumpărătorul nu va consimţi să plătească o sumă mai mare...) va trebui să acoperiţi restul sumei din buzunar sau... să aduceţi altă garanţie cu care să garantaţi partea de împrumut nerambursat...
Ptr ca cumpărătorul să preia ipoteca, aceasta nu se poate face decât printr-o finanţare la aceeaşi bancă (sau la alta) prin care se acordă un împrumut cumpărătorului, garantat cu apartamentul respectiv, suma împrumutată acoperind astfel datoria (sau nu... :-(); odată cu dreptul de proprietate al noului proprietar se înscrie la cartea funciara şi noua ipotecă; oricum ar fi, lucrurile nu sunt chiar simple, mai ales dacă împrumutul cu care s-a cumpărat apartamentul s-a făcut în "anii de glorie" ai pieţei imobiliare şi astfel există, posibil... probabil..., o (mare) diferenţă între valoarea de piaţă a apartamentului de atunci şi cea curentă...

Raporteaza

0

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
11 Nov 2020
  • imobiliare.ro

@Gheorghe David: Consideram ca cel mai in masura sa va aduca lamuriri cu privire la conditiile de creditare este banca de la care solicitati imprumutul; programul ‘Noua Casa’, ca si anteriorul de acest gen, presupune plata unui avans din partea solicitantului (in prezent, acesta este de 5% sau 15%, dupa caz). Mai multe informatii regasiti aici: https://www.fngcimm.ro/noua-casa

Raporteaza

0

avatar
Gheorghe David a răspuns:
7 Nov 2020

Buna ziua,Am gasit un apartament ce apartine bancii,mentionez ca eu cumpar apartamentul prin prima casa.Doamna agent imobiliar mi a comunicat ca ca pretul apartamentului este de 41000 euro,si nu mai este nevoie de cei 5% avans .Ma outeti lamuri?

Raporteaza

0