mariana a întrebat

cum se face ca pretul real al unui apartament in bucuresti este mult…

publicat pe 8 Apr 2012 in categoria Cumpărători

cum se face ca pretul real al unui apartament in bucuresti este mult mai mic adica aici nu se pune pretul real eu vreau sa cumpar dar trebuie sa gasesc un particular cu care sa vorbesc si sa decidem

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
29 răspunsuri de la cititori
claudiu a răspuns:
25 Jun 2012

In acelasi timp sunt si foarte multi proprietari(cei ce vand predominant dar si la inchiriere) care au ramas cu preturile dinaintea perioadei de boom pentru ca nu sunt informati si se intreaba de ce nu vand si vecinul vinde. Rolul agentului este sa pozitioneze corect pretul in piata al apartamentului ca sa poate fi vandut in 4-6 luni depinde de caz. Garantez tuturor particularilor care cauta sa cumpere ca poate chiar in mai mult de 90% de cazuri nu pot face job-ul unui agent. Sunt anumite documente necesare vanzarii si sunt convins ca toate lumea le stie. Un agent poate grabi anumite lucruri prin relatiile la banci/notariate/avocati etc plus de asta aveti timp d-le particular sa umblati tot acest timp, atatea ore dupa acte etc ? Sunteti sigur ca pretul care il platiti pe un apartament este cel corect (nu prea mare)? Sunteti sigur de siguranta tranzactiei (diferite legi/partaj/mostenire/mai multi proprietari...). Orice om cunoaste un avocat/doctor/bancher etc sunt de parere ca oamenii ar trebui sa aibe si un agent imobiliar cand e nevoie...

Raporteaza

0

Reyad a răspuns:
20 Jun 2012

Stimate domn
Bună ziua
Aş dori să vă întreb dacă sunteti interesat de apartamentul meu situat în Bucureşti, Drumul Taberei- Aleea compositorilor NR-7 BL. NR-10. Si daca va intereseaza va trimit detaliile.
Chiar acum mă aflu în afara ţării şi puteti lua legatura cu mine via acesta email.
Apartamentul este foarte curat, renovat complet , complet mobilat, pentru ca l-am folosit eu cativa ani, iar clădirea este foarte frumoasa si curata, cu locaţie excelentă.
Pretul pe care-l vreau este de 42.000 de Euro cu mobila cu tot. Apartament este de doua camere cu supra fata de 42m. În aşteptare răspunsul dumneavoastră referitor la aceasta tema
[email protected] mailto:[email protected]
Salutari,
Dr.Reyad

Raporteaza

0

Livia a răspuns:
18 Jun 2012

Mai ai apartamentul de vanzare? da-mi te rog m. multe detalii pe adresa de e-mail: [email protected].
Apropo, sunt particular cu credit prin banca!

Raporteaza

0

flacau a răspuns:
16 Jun 2012

buna ziua, e adevarat sunt agentii care te suna si te fac sa stai acasa si nici macar nu te anunta ca nu mai vin sau macar apoi pentru niste scuze tardive. eu am pus la vanzare un apartament cu pretul de 65000 euro negocialbil situat in bucuresti, insa de foarte multe ori eram sunat si intrebat o mie de chestiuni, ce las si ce nu las, cat negociez, agentiile tragand de pret in jos desi normal era sa ma lase sa negociez cu cumparatorul, pentru ca apoi dupa ce stabileam o intalnire, unii sa nu mai dea nici un semn de viata. e adevarat proportia e cam de 80% in favoarea celor care veneau, dar totusi e suficient ca de cateva ori sa iei teapa si apoi nu prea mai crezi in cel cu care vb la tel. eu ca si particular mi-as dori sa vand apartamentul fara agentii, normal scapi de comision, insa din pacate, suntem atat de ocupati incat trebuie sa apelam la aceste agentii, care daca sunt profesioniste nu poti decat sa ai un respect pentru cei care lucreaza, altfel...

Raporteaza

0

adrian a răspuns:
16 Jun 2012

Ce ai de vanzare si unde? Eu caut de mai mult de doua luni si nu dau de particulari [email protected]

Raporteaza

0

doar eu a răspuns:
15 Jun 2012

Mai oameni buni, sunt 3 tipuri de oameni in tara asta in orice fel de profesie :
1)Profesionistul - care stie cand si unde sa se bage, tocmai pentru a facilita o tranzactie si pentru a crea o situatie de castig pentru toata lumea. (win-win-win - cum spun americani si vest europeni)
2)Cel care vrea sa ajunga profesionist si pune suflet si invata din orice vizionare cate un lucru marunt.
3)LENESUL - CARE ASTEAPTA SA-I PICE SI LUI CEVA DIN CAND IN CAND, SI CARE STA TOATA ZIUA LA BIROU SI BEA CAFELE SI FUMEAZA. (DA, PE ACESTA LA-S SUSPECTA DE UMFLAREA PRETULUI.)
Eu unul am colaborat cu mai multe agenti, si am intalnit toate cele 3 categorii mai sus enumerate. Dar am intalnit si proprietari, care se comporta cu agenti sau cu cel care vrea sa inchirieze sau sa cumpere ca niste gunoaie. Eu zic sa numai generalizati, si sa lucrati o luna in locul oamenilor respectivi si dupa aceea sa spuneti daca isi merita sau nu comisionul. Eu am lucrat in domeniu inainte de boom, si credeti-ma ca nu e usor sa creezi aceasta situatie de castig pentru toata lumea.

Raporteaza

0

gaby a răspuns:
11 Jun 2012

1Incearca sa nu dai exemple la nimic dintre Europa si America.
2Cum te duci spre Europa de Est o sa ai surpriza sa constati preturi mai mari.
3De ce nu te muti in Canada? ( iti cumperi teren 1 dolar canadian/mp)

Raporteaza

0

Claudiu a răspuns:
7 Jun 2012

Perfect punctat Dl Stanici. Lucrez in domeniu si consider ca datorita majoritatii agentiilor care umfla si dezumfla si ce mai fac ei la preturi, cumparatorii si chiar si cei care cauta sa inchirieze au acumulat o anumita scarba. Imi cer scuze pentru expresie. Un sentiment si o acuza bine fondata insa sunat de parere ca oamenii ar trebui sa fie foarte bine informati, si usor usor instruiti in cazul in care vor o colaborare cu un agent/broker profesionist. Rolul unui agent este sa vanda, nu sa stea pe piata ca pestele pe uscat. Piata e plina de oferte si cumparatorii relativ putini deci unde ar fi logica sa umfli pretul unei proprietati pentru a nu o vinde ?! Ar fi bine ca oamenii sa inceapa sa faca diferenta si sa-i aprecieze cei care lucreaza corect si mai ales sa nu mai catalogheze si sa generalizeze tot timpul. Cu stima

Raporteaza

0

Robert Stanici a răspuns:
1 Jun 2012

Nici matematic nu e logic, d-le esme. Un exemplu fiind pentru un apartament in valoare de 50.000 euro, acesta presupunand ca ar fi pretul pietei corect, daca "agentul" ar "umfla" pretul cu 10% (5.000 euro) si considerand ca a semnat contract cu un comision total de 2%-3%, presupusul castig suplimentar ar fi 100-150 euro. Dar, pozitionandu-l peste nivelul unde se tranzactioneaza risca sa nu fie vandut niciodata si sa nu castige nimic. Mai mult! Ii va ajuta pe ceilalti proprietari sa vanda in cazul in care au pretul "in piata". De ce ar pierde cineva un comision sigur de 1.000 - 1.500 euro pentru un posibil castig suplimentar de 100-150 euro cu sanse minime, apropiate de 0% de reusita ?

Raporteaza

0

Claudiu Hategan a răspuns:
23 May 2012

Vreau sa-l vad si eu pe acel broker imobiliar care umfla preturile ... ca n-am mai vazut asta din perioada de bum

Raporteaza

0

george a răspuns:
21 May 2012

Concret, nu barbologie. Eu locuiesc la Buftea, lucrez la Unirii si fac 45 de minute pana la serviciu, adica dus-intors maxim-maxim 1h45min! Am avantajul imens al unei case mari si frumoase, aproape de o padure, unde seara ma plimb deseori si-mi refac fortele. Ca sa nu mai zic ca am destui colegi care consuma acelasi timp pe drum, desi stau in Bucuresti. Probabil Marius este un adept al "hiperurbanului" si atunci ar fi de inteles atitudinea lui.

Raporteaza

0

marius a răspuns:
16 May 2012

e adevarat ca se vinde in canada, la acest pret esme, dar momentan esti in romania , aici avem alte politici, alte legi, alta guvernare si alt tip de constructii.
Ai de ales , poti merge acolo sa iti cumperi cat vrei. Nu sunt de acord cu preturile blocurilor comoniste, dar pe de alta parte se justifica zona, care este centrala. Majoritatea blocurilor noi sunt la periferii.. si se pierde foarte mult timp pe transport. Un calcul minor daca ai o casa in buftea si lucrezi la unirii faci 2 ore dus -2 ore intors plus 8 ore de lucru sunt deja 12 ore pe zi pe care le pierzi , iar din celelalte 12 8 le dormi, iti mai raman 4 unde esti stresat si nervos ca mergi mult pana in oras.. Asa ca fiecare are dreptul sa aleaga ce cumpara si sa nu judece..

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
16 May 2012

Mentionati ,,exclus agentii" in anunt si normal ar fi sa nu mai fiti contactata de acestea. Dar de ce credeti ca va chinuiti de 2 luni fara succes?

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
16 May 2012

TOTI brokerii imobiliari umfla preturile? Aveti vreun exemplu concret? Noi de exemplu le ,,dezumflam"!

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
16 May 2012

Faceti o confuzie: situatia descrisa de Dvs. se poate aplica doar in cazul reprezentarii, nu si in cel al intermedierii, acolo unde se reprezinta ambele parti.

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
16 May 2012

Mai bine ati mentiona aici numele respectivelor agentii, ca sa stim si noi cine se ocupa de samsareli.

Raporteaza

0

milka007 a răspuns:
16 May 2012

Eu sunt particular, ma chinui de 2 luni sa-mi vand apartamentul,dar ma suna numai agentii de imobiliare,si l-am dat inclusiv la anuntul telefonic.

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
15 May 2012

Nu iti trebuie 7 facultati ca sa exprimi clar care anume este problema si ce anume doresti: asta era ideea!

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
15 May 2012

Rationamentul meu este foarte valid: uitati-va la preturile cerute de proprietari in general: sunt enorme! Cine le scade ca sa se vanda? Brokerul profesionist!
Pe cei care nu cred in principiul si in modul de lucru enuntat de mine si care tot o tin una si buna cu comisionul (de parca intre a vinde cu 50000 euro si a incasa comisionul si a nu mai vinde deloc la 55000 ar fi mai convenabil) ii sfatuiesc sa caute linistiti anunturi de la particulari, sa ,,negocieze" direct cu acestia si vor cumpara la un pret mult mai mare decat ar fi cel negociat in timp de brokerul profesionist. De fapt, cred ca asa si merita toti cei care generalizeaza si ii baga pe toti brokerii in aceeasi oala!

Raporteaza

0

esme a răspuns:
12 May 2012

toti brokerii imobiliari umfla preturile si se lauda la clienti ca ei vand la pretul lor,ca pretul pietei e altul.asa am ajuns in criza,cel mai mult din cauza pietei imobiliare,ca au umflat preturile nejustificat.in europa se vand case si terenuri mai ieftin decat in romania si in zone cautate si case adevarate nu facute de mantuiala cu materiale ieftine si proaste.in canada in zona cum e poiana brasov se vinde terenul cu 1(unu)dolar canadian!sac ,avarilor!!!!!!

Raporteaza

0

justme a răspuns:
12 May 2012

Pai, ia sa vedem cam cum sta treaba cu profesionistii: proprietarul il contracteaza, brokerul cauta, negociaza in folosul sau si al proprietarului, iar clientul il plateste pe dl. profesionist. Adica, clientul ii plateste comisionul celui care are tot interesul sa obtina un pret cat mai mare, de vreme ce comisionul este procentual. Hmmm, ma mir cum de atatia cumparatori nici nu vor sa auda de agentii!

Raporteaza

0

doru cristian deliu a răspuns:
10 May 2012

cum adica...ce sa decida cu un particular?iti trebuie 7 facultati?pe mine m au sunat vreo trei papagali de agenti imobiliari pentru intrebari tampite si intalniri ..la care apoi nu au mai aparut,fara a avea bunul simt sa spuna ca nu mai vin...
sunt si agenti profesionisti ,nu zic nu..dar dai cu tunul sa i gasesti...cand ne fac occidentalii tigani...au mareeeeeeee dreptate...

Raporteaza

0

mitica a răspuns:
10 May 2012

Domnule Deac

Din fotografie pareti un om serios. Nu va mai faceti ca nu intelegeti.
Omul a spus un adevar pe care il stiti si dumneavoastra foarte bine, dar il tineti ascuns.
Este vorba de diferenta dintre pretul cu care vrea sa vinda proprietarul si pretul cu care vrea sa vanda agentul imobiliar.
Acum v-ati prins?
Este vorba de comisionul agentului, care nu de putine ori este de cateva mii de euro.

Raporteaza

0

rexy a răspuns:
9 May 2012

Domnule Sebastian, interventia dvs. este binevenita, insa permiteti-mi sa ma indoiesc de validitatea rationamentului dvs. E ca si cum imi spuneti in acest moment ca brokerul se apuca sa negocieze cu proprietarul, pt mine, pretul unui apartament, cand el are comision din pretul de vanzare. CE motivatie are acest broker sa imi scoata mie un pret mai bun (recte, mai mic)? Ori ati fost sarcastic....si nu am inteles eu corect....
In conditiile in care eu sunt cumparatorul, da, eu sunt un negociator mai bun decat orice broker: sunt motivat sa platesc un pret cat mai mic pentru un cotet (si asa) supraevaluat.

Raporteaza

0

georgiana a răspuns:
8 May 2012

trebuie sa cauti particularii. Uite de exemplu un anunt de la particular - anunţul XV02006NP

Raporteaza

0

lol a răspuns:
6 May 2012

Am observat ca multe agentii trec intentionat pretul eronat si cand suni iti spun alt pret, mai mare de4- 5 ori. Daca intrebi de ce e trecut alt pret in anunt, se justifica spunand ca ar fi o greseala. Urasc agentiile, nu voi cumpara niciodata nimic prin intermediari

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
5 May 2012

Sa nu comunice brokerului profesionist oferta? Sa negocieze direct cu proprietarul? Cu alte cuvinte, sustineti ca un client cumparator este un mai bun negociator decat un broker imobiliar profesionist? La asemenea afirmatie, inseamna ca in aceasta situatie brokerul imobiliar ,,profesionist" nu isi merita comisionul!

Raporteaza

0

Ilias Papageorgiadis a răspuns:
4 May 2012

Este normal ca persoanele sa publice pretul cerut si nu cel final. Si aveti dreptate, exista multi hoti si soferi de taxi care se prezinta drept broker imobiliari care publica preturi false, pentru a pacali clientii si oricine altcineva care le va aparea in cale. Dar ii puteti evita.
Nu cred ca veti putea gasi un particular in mod direct. Dar chiar daca veti colabora cu un consultant cu un broker imobiliar serios, ar trebui sa refuzati sa comunicati oferta clientului prin intermediul lui. Trebuie sa ii cereti sa va intalniti cu proprietarul si sa negociati cu acesta direct. Daca brokerul refuza atunci ceva este in neregula…

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
10 Apr 2012

Cum adica pretul real este mult mai mic? Unde anume nu se pune pretul real? Ce sa decideti cu un particular?

Raporteaza

0