Buna ziua!
publicat pe 1 Jun 2019 in categoria InvestițiiDoresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti de la un proprietar care a obtinut imobilul prin programul "Prima casa" in anul 2015. Mai are de plata catre banca aprox. 40000 eur. Care este modalitatea de achizitie si plata pentru mine, cumparator?Si ce acte sunt necesare din partea vanzatorului?
Exista riscuri in aceasta situatie?
Va multumesc!
Buna ziua!
Asa cum spunea si colegul meu, vanzatorul nu poate instraina imobilul daca nu este achitat integral.
Exista 2 variante de solutionare:
1. Sa achite integral creditul din surse proprii (situatie putin probabila);
2. Sa conveniti autentificarea unei Promisiuni de Vanzare prin care dvs achitati in contul bancii soldul ramas, in vederea radierii ipotecii. In acest sens, in urma degrevarii de sarcini a proprietatii, puteti autentifica Contractul de Vanzare.
ATENTIE!!! Promisiunea de Vanzareva trebui sa contina o ipoteca de rang 2 prin care sa va asigurati ca, in cazul unui refuz de vanzare in urma radierii ipotecii, dvs veti fi beneficiarul locuintei. Discutati cu un Notar acest aspect si, cu siguranta, va va indica cea mai buna solutie pentru protectia dvs.
Puteti lua legatura cu dna Notar Cristina Zamfirescu, Notariat "Cognitio", Cal. Calarasilor 181, bl. M50, parter (reper - intersectie Calea Calarasilor cu str. Delea Noua, vis-a-vis de biserica Delea Noua, langa Banca Transilvania). Ii puteti mentiona ca veniti din partea mea (Ionut Stancu).
Mult succes!
Buna ziua. Banca nu da acord de instrainare pentru credite prima casa doar dupa ce au trecut cei 5 ani, in cazul dvs 2020. Singura solutie ar fi ca vanzatorul sa plateasca suma ramasa din credit si sa radieze ipoteca din Carte Funciara. Daca doriti sa cumparati acest apartament exista riscuri fiindca nu veti putea semna contract la notar, doar in privat sau la un avocat, cat timp nu este radiat ipoteca.