Decizia de a cumpăra un imobil implică multe responsabilităţi şi îţi va influenţa viitorul. Nu s-a descoperit încă o reţetă care să aducă succesul garantat, dar …
Piaţa este în continuă evolutie, aşa că trebuie luate în considerare statisticile din ultimii ani cu privire la evoluţia preţurilor, dinamica şi modificările apărute pe piaţa imobiliară. Dacă vrei să cumperi o locuinţă, adaptează-te la realitatea economică a pieţei imobiliare.
Există însă anumite indicii, care te pot ajuta în luarea celei mai bune decizii: o analiză a preţurilor proprietăţilor date spre vânzare, de pildă. Utilează cât mai multe surse cu putinţă: portaluri imobiliare, ziarele de mică publicitate, presa specializată. Urmăreşte indicele imobiliare.ro, găseşti infomaţii la zi legate de cât cer proprietarii. Mai poţi să mergi la târguri sau expoziţii imobiliare pentru că în ultima perioadă, organizatorii de târguri şi-au extins activitatea şi în alte oraşe decât capitala.
Nu da însă credit total articolelor apărute în presă care tratează domeniul imobiliar. Se întâmplă ca acestea să prezinte previziuni, opinii sau chiar speculaţii fără acoperire. De pildă, dacă la nivel naţional se anunţă că au scăzut preţurile şi că este momentul oportun să cumpărăm, este logic că la această informaţie vor reacţiona multe persoane antrenând o creştere a cererii. În acest fel, această super informaţie îşi pierde utilitatea, ba chiar este în defavoarea intereselor tale. De asemenea, presa preia comentariile sau declaraţiile unor persoane publice şi le prezintă ca atare.
Se poate întâmpla ca trendul naţional să nu fie în concordanţă cu realitatea locală (de exemplu Cluj-Napoca). Aşa că, dacă vrei informaţii sau previziuni, o soluţie ar fi să vorbeşti cu un agent imobiliar care este la curent cu situaţia reală din fiecare zonă. Agentul se va raporta la proprietăţi reale pe care le-a vizitat, la proprietarii cu care a intrat în contact şi la notarii cu care a mai colaborat deja şi pe care îi apreciază.
Cu cât ai mai multe informaţii, cu atât îţi cresc şansele de a găsi o locuinţă care să se apropie cât mai mult de ceea ce doreşti sau ai nevoie.
imobiliare ploiesti
Categoric, primul pas este informarea, in primul rand trebuie sa stii ce vrei si dupa aceea sa te apuci sa cauti; astfel scutesti foarte mult timp si energie.
Claudia Ciuta, imobiliare.ro
@ Dana
Mult succes pe viitor. Articolul marketarea va poate fi de folos.
Dana
Am de vanare o casa cu 3 nivele in Pipera cartier Azur inteleg ca au scazut preturile dar zona e in dezvoltare deoarece intr o luna va fi gata podul ce face legatura intre Pipera si iesirea la Colentina si eu am constriut aceasta casa cu preturi mari credeti ca o voi vinde cu pret mic NICIODATA
elena marcu
am observat ca agentiile au devenit mai maleabile in ceeace priveste comisionul caci sunt de acord ca vanzator sa las la pret caci inteleg situati aactuala dar la fel ar trebui sa fie si cu agentiile .eu care doresc sa vand un ap in aceasta perioada am intalnit o deschidere catre un parteneriat sa fi acceptabil de ambele parti mai putin la orfeas unde am dat de un incrancenat care mi-a explicat ca el mai putin de 3% nu accepta sa munceasca la o tranzactie.ii urez succes si cat mai multe tranzactii dar le multumesc si celor care au inteles necesitatea unui parteneriat pe aceasta perioada oarecum dificila .succes urez marii echipe imobiliare .ro