Primaria Capitalei va concesiona doua parcari subterane

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 5 Iulie 2010, Ultima actualizare: 04 Iulie 2010

Primaria Municipiului Bucuresti va organiza pe 12 august doua licitatii pentru concesionarea constructiilor de parcari subterane din strada Edgar Quinet si Piata Charles de Gaulle, potrivit site-ului guvernamental de licitatii publice, informeaza Newsin. 

In strada Edgar Quinet se va construi o parcare subterana cu trei niveluri, care va avea 380 locuri parcare, valoarea estimata a investitiei (fara TVA) fiind de 32,9 milioane euro. Constructia parcarii este estimata sa dureze trei ani.

Parcarea va fi amplasata in zona strazilor Edgar Quinet si Biserica Enei din sectorul 1, avand doua niveluri pe strada Edgar Quinet si trei niveluri pe strada Biserica Enei. Intrarile si iesirile se vor face pe strazile Edgar Quinet, Biserica Enei si Academiei.

Parcarea din zona Charles de Gaulle va avea tot trei niveluri, valoarea investitiei (fara TVA) fiind de 58,78 milioane euro.

Concesionarul va avea dreptul de a incasa veniturile rezultate din activitatea de parcare, dar si din activitati suplimentare desfasurate in incinta parcajului (publicitate, activitati comerciale, servicii). Nivelul 1 va fi destinat spatiilor comerciale si spatiilor publice pietonale, iar nivelurile 2 si 3 vor fi destinate exclusiv parcarii, avand 600 de locuri.

Parcajul propus in Piata Charles de Gaulle este format din doua constructii separate conformate astfel incat sa permita, intr-o etapa viitoare, realizarea unui pasaj rutier subteran in lungul Bulevardului Aviatorilor. Ambele tronsoane sunt dotate cu acces propriu auto complet echipat si spatii tehnice proprii.

Tronsonul vestic este pozitionat la intersectia dintre Bulevardul Constantin Prezan cu Bulevardul Aviatorilor, iar tronsonul estic este pozitionat la intersectia dintre Bulevardul Calea Dorobantilor cu Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Primaverii.

Valoarea redeventei pe care o va primi Primaria Capitalei va fi stabilita prin negociere. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe