Fara sa tina cont de criza, fondul imobiliar norvegian Romanian Invest a anuntat ca, de la jumatatea lunii aprilie, va majora preturile cu 5%, aceasta fiind o a doua majorare din ultima perioada.
Fondul de investitii norvegian a cumparat, in ultimii trei ani, aproximativ 800 de apartamente in Bucuresti, ale caror preturi sunt, in medie, 78.000 euro pentru un apartament cu doua camera si 97.000 euro pentru cele cu trei camere.
Firma detine apartamente in proiectele Armonia Titan, Residenz Chitila, Ten Blocks Militari, Vitan Platinum Towers, My Dream din Pipera si Blue Tower Colentina.
“Compania a anuntat ca, de la jumatatea lunii aprilie, va aplica o a doua majorare de pret, de aproximativ 5%. Masura a facut parte, inca de la inceput, din planul de dezvoltare Romania Invest si a fost luata dupa o analiza atenta a conditiilor pietei si a posibilitatilor cumparatorilor, fara legatura cu noile masuri anuntate de guvern”, se arata intr-un comunicat, clientii fiind asigurati ca au, in continuare, avantajul unei tranzactii imobiliare sigure si complet lipsite de riscuri.
“Preturile noastre nu le vor depasi pe cele ale dezvoltatorilor“, a declarat Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo, care este organizatia de vanzari pentru fondul de investitii norvegian Romania Invest.
Nu profitam de “Prima Casa“
“Pana acum, mai putin de 15% dintre vanzarile noastre s-au efectuat prin programul Prima Casa, asadar nu ne asteptam la schimbari majore nici dupa modificarea programului si, cel mai important, nu de aceea marim preturile”, a explicat Nimrod Zvik.
“Am demonstrat ca nu profitam de situatia pietei sau de relaxarea creditarii. Dimpotriva, mergem dupa un plan bine stabilit si incercam sa gasim cele mai bune solutii de achizitie pentru clientii nostri, inclusiv metode de finantare pe care multi dintre ei le considera mai avantajoase decat cele ale programului Prima Casa”, a adaugat Zvik.
Fondul de investitii spune ca isi ajuta clientii
“Am tot auzit expresia fond speculativ si, dupa un an de activitate, tind sa nu mai fiu de acord cu ea. Este adevarat ca vindem apartamente cumparate cu un pret mai mic, dar acestea au fost cumparate in stadiu de proiect si nu le vindem decat atunci cand suntem siguri ca nu exista absolut nici o problema pentru clientii nostri”, a spus Zvik.
“In plus, atunci cand vindem contra unui profit mic, fara riscuri si la preturi apropiate sau mai mici decat ale dezvoltatorului, ma indoiesc ca mai putem numi speculatie o tranzactie in care primeaza interesul clientului”, a conchis el.
Articol preluat de pe bloombiz.ro