Preţurile apartamentelor din zonele de lux încă la cote înalte, dar departe de 2008

scris de Claudia Ciuta in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 23 Aprilie 2010, Ultima actualizare: 23 Aprilie 2010

apartamente vechi, BucurestiDupă aproape doi ani de la instalarea crizei imobiliare, există zone din Bucureşti în care preţul solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare depăşeşte cu mult 1.500 de euro pe metrul pătrat.

Astfel, la sfârşitul primului trimestru din acest an, primul loc în topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucureşti este ocupat de Cişmigiu cu o valoare medie de 1.747 euro/mp de suprafaţă utilă. Urmează Dorobanţi cu 1.669 euro/mp şi Decebal cu 1.650 euro/mp. Clasamentul este încheiat de Floreasca cu un preţ mediu de 1.586 euro/mp şi Aviaţiei cu 1.571 euro/mp. Clasamentul actual este diferit faţă de începutul anului, când zona Dorobanţi conducea detaşat, cu un preţ mediu cerut de aproape 1.750 euro/mp, urmată de Unirii cu 1.710 euro/mp şi Decebal cu 1.687 euro/mp.

În cazul primelor trei zone preţurile se menţin ridicate, la peste 1.500 euro/mp şi în cazul apartamentelor vechi. O situaţie detaliată în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor de la apartamentele vechi din aceste zone de la începutul crizei şi până în prezent este prezentată mai jos.

Cişmigiu – Criza a tăiat din preţuri cu până la 44%
Preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi cu o cameră din zona Cişmigiu este 1.613 euro/mp. Evoluţia preţului este spectaculoasă, în condiţiile în care în luna martie a anului 2008 pe acelaşi tip de apartament valoarea medie înregistrată era de 2.598 euro/mp, cu 38% mai mult decât în prezent.

În cazul apartamentelor vechi cu două camere din Cişmigiu preţul mediu înregistrat în prezent este de 1.603 euro/mp, cu aproape 39% mai puţin decât acum doi ani, când valoarea medie înregistrată era de 2.624 euro/mp.

Apartamentele vechi cu trei camere din Cişmigiu au suferit cea mai mare scădere de preţ: 44% de la începutul crizei. Dacă la sfârşitul primului trimestru al acestui an preţul mediu cerut pentru această categorie era de 1.502 euro/mp, în martie 2008 proprietarii cereau în medie 2.685 euro/mp.

Dorobanţi – totul la aproape jumătate de preţ
Evoluţia preţului cerut la apartamentele vechi atrage atenţia şi asupra Dorobanţiului, diferenţele între valorile actuale ale preţului solicitat şi cele înregistrate în martie 2008 fiind considerabile.

În prezent, preţul mediu cerut pentru apartamentele cu o cameră din zona Dorobanţi este de 1.552 euro/mp, cu aproape 48% mai puţin decât în urmă cu doi ani când preţul cerut era de 2.958 euro/mp.

Pentru apartamentele vechi cu două camere din Dorobanţi, preţul mediu cerut în luna martie 2010 este de 1.654 euro/mp. Acum doi ani valoarea înregistrată pentru acest tip de apartamente era de 2.751 euro/mp, cu 40% mai mult decât în prezent.

În cazul apartamentelor vechi cu trei camere, preţul mediu cerut la sfârşitul primului trimestru din 2010 a coborât până la 1.411 euro/mp, de la 2.721 euro/mp, valoare înregistrată în martie 2008.

Decebal – reduceri spectaculoase
Preţul mediu cerut pentru apartamentele cu o cameră din zona Decebal era, la sfârşitul primului trimestru, 1.598 euro/mp. Acum doi ani, preţul cerut pentru apartamentele cu o cameră din această zonă era cu 46% mai mare: 2.959 euro/mp.

În cazul apartamentelor cu două camere în zona Decebal din Bucureşti, diferenţa dintre valoarea înregistrată în prezent, 1.587 euro/mp, şi cea de acum doi ani, 2.679 euro/mp, este de 41%.

Apartamentele cu trei camere din zona Decebal s-au ieftinit cu 36% din martie 2008 până în prezent. Preţul mediu cerut la sfârşitul primului trimestru era de 1.546 euro/mp.

Părerile cititorilor
6 păreri
  • Claudia Ciută

    Topul este realizat pentru primul trimestru al acestui an. Am luat în calcul proprietăţile de pe imobiliare.ro şi asta e situaţia.Ne-am consultat şi cu agenţi imobiliari care ne-au confirmat datele.

    În zonele pe care le menţionaţi dumneavoastră, preţul pe metrul pătrat e ridicat şi apropiat de cel prezent în zonele care ocupă primele poziţii. Poate topul se va schimba în următoarele 3 luni.

    Mulţumim pentru disponibilitate, avem mailul dumneavoastră în adminul acestui blog.

  • bocaneala nistor AGENT IMOBILIAR

    vad ca a-ti sarit din topul dvs cu adevarat cele mai scumpe zone din bucuresti: kiseleff, primaverii, nordului.
    De ce?

    Va dau un sfat:
    cand va apucati de scris asemenea ” bazaconii ” puteti sa va documentati inainte.Accesati portalul imobiliare.ro sau puteti sa sunati orice agent din zonele respective, chiar eu va stau la dispozitie.
    Cu deosebita consideratie.

  • Jan Reclamagiu

    Ce faci Jane? Reclama gratuita?

    Vezi ca nu da bine pentru clienti. Ai vazut ca nu te-a sunat nimeni!

  • antonin antonin

    Expert in constructii, atestat MLPAT si ANEVAR, ofer pentru onorarii decente, servicii de consultanta in constructii, dirigente de santier, resp.cu executia, director de calitate,asistenta tehnica, evaluari.
    Contact la: [email protected]

  • kosmotrekker

    Aberante preturile din Decebal , zona de cartier ( de fapt ) de legatura. Blocuri,blocuri,blocuri f. aproape de P-ta Hurmuzachi( Muncii ). Cum poti sa dai acelasi pret pe zona Cismigiu sau Kogalniceanu sau Dorobanti zone centrale care nu se pot compara cu Decebal . No comment ,aberatii de gust tipic romanesti. Nemaivorbind ca nu se aminteste aici nimic de Cotroceni ,una dintre cele mai frumoase si bine pozitionate zone din Bucuresti.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe