Preturile apartamentelor comuniste isi reiau scaderea

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 11 Noiembrie 2009, Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2009

Pretul mediu de strigare, cerut de vanzatori pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de Revolutie, din principalele orase ale Romaniei, a scazut usor in octombrie, cu 2-4,5 %, tendinta care va continua si in urmatoarea perioada, potrivit unei analize imobiliare.ro.

In Capitala, in octombrie, pretul mediu de strigare, cerut de vanzatori pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de Revolutie a scazut cu 2%, de la 70.414 euro pana la 69.284 euro.

Pana la mijlocul lunii, preturile au scazut sub pragul de 69.000 euro, insa in ultima decada, trendul a fost relativ ascendent. In cartiere precum Drumul Taberei sau Militari, preturile de strigare ale apartamentelor cu doua camere incep de la 42.000-43.000 euro, ofertele fiind garantate de agentiile imobiliare.

In ceea ce priveste piata imobiliara din Brasov, aceasta isi continua evolutia descendenta raportata pe tot parcursul anului, inregistrand noi limite minime. Astfel, in luna octombrie, pretul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu doua camere cu o suprafata de 52 mp a scazut cu 3%, de la 52.387 euro pana la 50.679 euro.

Pretul mediu pe metrul patrat, 974.5 euro, reprezinta cea mai scazuta valoare inregistrata in ultimele douasprezece luni. Pe piata imobiliara brasoveana exista numeroase oferte care coboara considerabil sub acest pret (41.000 – 43.000 euro) in zone precum Tractorul, Bartolomeu sau Florilor.

In Cluj-Napoca, dupa cresterea inregistrata in ultimele luni, cand pretul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu doua camere a ajuns pana la 58.768 euro, luna octombrie a adus o usoara scadere pe piata rezidentiala clujeana.

Astfel, la sfarsitul lunii octombrie pretul mediu cerut pentru un apartament vechi cu doua camere a ajuns la 58.446 euro. Zonele Marasti si Grigorescu sunt cele mai atractive din punct de vedere al preturilor.

In ceea ce priveste municipiul Constanta, ritmul de scadere al pretului mediu cerut pentru apartamentele vechi cu doua camere a fost mai accelerat decat in celelalte orase mari analizate, in special in prima jumatate a lunii.

Astfel, la sfarsitul lunii octombrie, pretul mediu de strigare pentru aceasta categorie imobiliara a coborat pana la 54.010 euro (1.077 euro/mp) fata de valoarea inregistrata la inceputul lunii, de 56.597 euro. Tomis I si Tomis II raman zonele cu cele mai ieftine apartamente din Constanta.

Iasiul ramane cel mai ieftin mare oras din Romania, chiar daca, in octombrie, evolutia descendenta nu a fost la fel de clara ca si in lunile anterioare.

Astfel, la sfarsitul intervalului analizat, pretul mediu cerut pentru un apartament vechi cu doua camere si o suprafata de 52 mp era de 46.680 euro (897 euro/mp). Apartamentele cu doua camere cele mai ieftine din Iasi se afla in zonele Podul de Piatra si Podul Ros.

Analiza realizata de portalul imobiliare.ro arata ca in Timisoara, nivelul preturilor cerute pentru apartamentele vechi cu doua camere a ramas relativ constant. Daca in prima jumatate a lunii, tendinta de scadere a fost destul de evidenta (54.467 euro), spre finalul intervalului preturilor au crescut usor pana la 54.898 euro (1.019 euro/mp), valoare foarte apropiata de cea inregistrata la inceputul lunii analizate, 55.142 euro.

Apartamente cu doua camere confort 1 pot fi gasite in Timisoara, in zone considerate bune ale orasului, precum Aradului sau Girocului, in jurul valorii de 45.000 de euro. Potrivit portalului imobiliare.ro, trendul descendent va continua si in lunile care urmeaza.

“Ne asteptam in continuare la scaderi de preturi. Atata vreme cat tranzactiile nu s-au deblocat, singura strategie viabila pentru cei care doresc sa vanda este sa scada preturile in continuare”, a declarat directorul general al imobiliare.ro, Adrian Erimescu. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe