Prea multe piese de mobilier și decorațiuni vor face ca o casă să pară mică și aglomerată, chiar dacă aceasta are o suprafață (relativ) generoasă.
Una dintre direcțiile urmărite de designerii interiori contemporani constă în maximizarea pe cât posibil a senzației de spațiu dintr-o locuință. Acest principiu este ilustrat și de proprietatea de mai jos, prezentată pe Freshome.com:
Situat în Sankt Petersburg, Rusia, apartamentul din imagini a fost amenajat de designerii Alexey Ivanov și Pavel Gerasimov, reprezentanții biroului Geometrium. Locuința dispune de o suprafață utilă comparabilă cu apartamentele din blocurile vechi românești, respectiv 76 de metri pătrați (pentru trei camere și dependințe). Una dintre cerințele proprietarului a fost aceea de a include cât mai multe materiale naturale în decor.
Pentru a utiliza cât mai eficient suprafața disponibilă, autorii proiectului mizează pe o compartimentare modernă: formatul ales pentru zona socială a casei este de tip open-space, astfel că livingul este conectat cu bucătăria deschisă și include masa de dining pentru șase persoane. Locatarii apartamentului beneficiază, totodată, și de intimitate, dormitorul fiind separat de living prin camera de baie, precum și printr-o încăpere rezervată oaspeților. Tot pentru a amplifica senzația de spațiu, designerii optează pentru o amenajare în stil contemporan, cu o evidentă tendință spre minimalism. Bazată pe contrastul dintre alb și negru („îndulcit” de integrarea unor nuanțe calde de maro, crem și gri), paleta cromatică este una elegantă și „în ton” cu tendințele actuale în materie de design. „Austeritatea” tipic minimalistă la nivelul mobilierului și al culorii este compensată de diversitatea la nivelul formei, conceptul de design vădind o preferință clară pentru motivele geometrice (lămpile conice suspendate deasupra mesei, măsuța de cafea, draperiile din living, șipcile verticale din lemn ce separă holul de living etc.).
Conturat ca un spațiu compact, dar „aerisit”, dormitorul păstrează aceeași orientare minimalistă în amenajare. Pentru a evita aglomerarea cu piese de mobilier, clasicul dulap de haine este înlocuit cu un dressing ascuns în spatele unei uși mascate de oglindă, în vreme ce balconul închis este transformat într-o zonă de make-up ce poate fi separată de restul camerei prin draperii.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Estetic și funcțional: o garsonieră perfectă pentru doi
FreddyWessel
I like reading an article that will make people think. Also, thank you for permitting me to comment!
AshleyCarney
Great post. I used to be checking continuously this weblog and I’m impressed! Very useful information particularly the ultimate part 🙂 I handle such information much. I used to be looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.
elvira
camera de hotel, fara personalitate si intimitate, abordare rigida (maroul este deprimant)
suciucristina
elegant,frumos ,linistitor…e super ok
ovi
Prea ii confera un aer retro,draperile,perdelele si chestia aia facuta din stinghii…