Plafonul Bancii Transilvania pentru programul Prima Casa a fost suplimentat

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 28 Ianuarie 2010, Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2010

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a suplimentat din nou plafonul de garantare a creditelor prin programul “Prima Casa” acordat Bancii Transilvania, cu 15 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis joi de banca, informeaza NewsIn.

Pe 12 ianuarie, directorul general al bancii, Robert Rekkers, declara ca Banca Transilvania intentioneaza sa solicite Fondului de Garantare majorarea cu cel putin 10 milioane euro a plafonului pentru programul Prima Casa, dupa ce a epuizat limita pe care o avea la dispozitie.

Plafonul initial de garantare, la dispozitia Bancii Transilvania, a fost de 17 milioane euro, in octombrie 2009 fiind suplimentat cu 10 milioane euro.

“Este cea de a doua suplimentare pe care Banca Transilvania o primeste din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Vom folosi aceasta oportunitate pentru cresterea ritmului creditarii, dar si pentru a ajuta cat mai multi oameni sa aiba casa lor”, a explicat Rekkers, citat in comunicat.

Astfel, noua suma este destinata celor care au incheiat deja sau vor incheia ante-contracte de vanzare-cumparare a unui imobil, pana pe 15 februarie.

Creditele sunt acordate pentru achizitionarea de locuinte terminate sau in constructie, precum si pentru cele care urmeaza sa fie construite.

Pana in prezent, BT a acordat aproape 600 de credite prin programul Prima Casa, iar alte 100 de dosare, de 2,5 milioane euro, se afla in diferite stadii de aprobare.

Potrivit datelor bancii, clientii prefera creditele pe termen lung, intre 20 si 30 de ani, iar valoarea creditelor contractate este, in general, cuprinsa intre 25.000 si 57.000 euro.

Banca Transilvania acorda finantari atat in lei, cu o dobanda de 10,65% pe an, la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, cu o dobanda de 4,7% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).

Banca Transilvania are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ. BT are peste 500 de unitati.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe