Austriecii de la S+B Gruppe, dezvoltator imobiliar care anuntase in 2008 investitii de circa 350 milioane de euro, au pana in acest moment un singur chirias in cladirea de 13 etaje, Pipera Business Tower, recent finalizata.
La un pret de 13,5 euro/mp, chiria minima de la care pleaca discutiile, dupa cum a explicat pentru Business Standard unul dintre angajatii imobilului, dezvoltatorul imobiliar ar putea inregistra pierderi de circa 700.000 de euro pana la sfarsitul anului, din cauza lipsei de chiriasi. Ieri, pana la inchiderea editiei, oficialii companiei austriece nu au dorit sa ofere amanunte despre stadiul contractelor de inchiriere pentru cladirea de birouri.
Cum poti castiga chiriasi
Maria Florea, senior broker la Colliers International, crede ca pentru a gasi rapid chiriasi, un dezvoltator aflat in situatia S+B are de ales intre reducerea substantiala a chiriei, inchirierea pe perioade mai scurte de timp, oferirea de facilitati potentialilor chiriasi, precum acoperirea costurilor cu amenajarea spatiului, sau chirie diferentiata pe ani.
“Pe fondul incertitudinii din piata, dezvoltatorii vin in intampinarea nevoilor clientilor care doresc sa inchirieze pe o perioada mai scurta de cinci ani”, a mai spus senior-brokerul Colliers. Un alt aspect important pentru o companie care incearca sa-si reduca bugetul de cheltuieli este si scutirea de amenajarea spatiului, astfel incat chiriasul sa nu simta presiunea unor cheltuieli suplimentare la relocare.
In cazul Pipera Business Tower insa, contractul de inchiriere este pe cinci ani, iar amenajarea spatiului este suportata integral de chirias, mai spus sursele Business Standard. Imobilul de 13 etaje, a carui finalizare a fost amanata cu aproximativ doua luni pana luna aceasta, are un singur etaj inchiriat de Voith Siemens.
Dezvoltatorul lua in calcul chiriasul AVAS
Desi reprezentantii companiei declarau anterior ca se afla in negocieri cu mai multe companii pentru inchirierea de spatii de birouri, pana acum nicio discutie nu s-a finalizat. Potrivit surselor Business Standard, dezvoltatorul miza pe Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru a ocupa aproape jumatate din suprafata imobilului.
Oficialii AVAS au admis ca au studiat toate ofertele de inchiriere existente pe piata, insa in final au decis ca angajatii institutiei de valorificare a activelor statului sa se mute in cladirea EximBank, actualul sediu al AVAS urmand sa revina in administrarea RAPPS.
“Intr-adevar, noi am cautat un nou sediu, deoarece contractul de inchiriere pentru unul dintre spatii s-a incheiat. Am cerut si analizat oferte de inchiriere de la 28 de dezvoltatori, insa in cele din urma ne-am razgandit. Am intocmit un memorandum si am obtinut aprobarea Guvernului sa ne mutam in cladirea EximBank.
In locul nostru, in cladirea unde nu plateam chirie, se vor muta, probabil, colegii de la un alt minister”, a declarat ieri pentru Business Standard Mircea Ursache, presedintele AVAS.
Articol preluat de pe bloombiz.ro
ioana
Cu toata stima pentru doamna Diana Gradinaru, de unde ati preluat articolul, nu pot sa iau in serios acest articol deoarece nu citeaza pe nimeni de la S+B Gruppe nicaieri, desi subiectul articolului este dezvoltatorul respectiv si una din locatiile sale.
Ca atare nu pot sa il consider decat un zvon si nu pot sa ii dau credit sau sa iau in serios afirmatiile de aici. Nu cred ca este normal, deontologic sau profesionist sa scrii ceva despre cineva si sa nu il citezi. E cel putin ciudat sa citesti afirmatii ale altora despre o cladire si sa nu fie citata partea in cauza. In locul lor, desi nu ii cunosc, as solicita drept la replica. Articolul asta miroase a comanda de la o posta.