Un design inteligent poate transforma în atu ceea ce alții consideră, de regulă, un punct slab.
Un apartament cu două camere reprezintă, poate, locuința „standard” pentru majoritatea românilor care locuiesc în mediul urban. Pe Freshome.com este prezentată o variantă inedită de amenajare a unei asemenea proprietăți:
Cu o suprafață de 59 de metri pătrați, locuința din imagini este situată la ultimul etaj al unei clădiri vechi din Gothenburg, Suedia. Amenajat într-un stil tipic scandinav, apartamentul se distinge printr-o compartimentare neobișnuită, cu accent asupra zonei sociale și mai puțin asupra celei private.
De remarcat este adaptarea perfectă a conceptului de design la caracteristicile „tehnice” ale proprietății. Astfel, ceea ce pentru unii ar reprezenta un dezavantaj – amplasamentul la ultimul etaj – devine în acest caz un important punct de atracție, luminatoarele din tavan întregind influxul de lumină naturală asigurat de ferestrele obișnuite. O scară albă, în spirală, asigură accesul pe acoperiș, dar și către spațiul de lucru inteligent amenajat deasupra dormitorului (profitând de înălțimea peste medie a camerelor).
La nivel cromatic, autorii proiectului recurg la o paletă bazată aproape exclusiv pe contrastul alb-negru (cel dintâi fiind elementul predominant) – singurele care aduc „culoare” în peisaj sunt plantele de interior. Designul este unul eclectic, incluzând atât materiale și piese moderne de mobilier, cât și elemente de factură rustică Rezultatul este un ambient luminos, elegant și echilibrat.
Sursă foto: Freshome.com
Marcela Popescu
Foarte tare ideea cu luminatoarele din tavan! Cine nu si-ar dori o asemenea locuinta? Exista insa si alte modalitati de a aduce mai multa lumina naturala in casa. Cand mi-am cumparat apartamentul in cosmopolis, am optat pentru ferestre orientate spre sud. De asemenea, mi-am vopsit peretii in culori deschise si am ales sa imi decorez locuinta si cu cateva oglinzi.
Florin Constantin
Foarte interesant articolul! Incalzirea prin pardoseala mi se pare o solutie inteligenta. Eu locuiesc de aproape 2 ani intr-un apartament dotat cu incalzire prin pardoseala, intr-un complex din n-e bucurestiului si sunt foarte multumit. Comparativ cu incalzirea prin radiatoare, avantajul incalzirii prin pardoseala se reflecta in felul in care este degajata caldura in camera.
Edit Cinar
Deosebit !
dar aprobarile se obtin usor/greu ?