Mobilierul din lemn sau răchită, dar și textilele cu motive tradiționale conferă o notă rustică unui decor.
Odată cu venirea verii, gândul multora dintre noi zboară… unde, dacă nu la vacanță? Visăm la „meleaguri” mai mult sau mai puțin liniștite, după preferințe, dar, în orice caz, „surde” la agitația vieții de zi cu zi.
De odihnă avem nevoie însă în mod constant și nu doar câteva săptămâni pe an. Alegând o amenajare potrivită, propria noastră casă se poate transforma într-o oază de relaxare accesibilă pe tot parcursul anului. Proprietatea de mai jos, prezentată pe Freshome.com, reprezintă un bun astfel de exemplu:
Situat în zona centrală a orașului Gothenburg (Suedia), apartamentul din imagini dispune de o suprafață utilă de circa 90 de metri pătrați și este compartimentat în trei camere (living și două dormitoare), plus dependințe. Realizat de Alvhem Brokerage & Interior, conceptul de design urmează liniile caracteristice stilului scandinav, rezultatul fiind un ambient plăcut și confortabil, ce îmbie la recreere.
Luminozitatea sporită a casei are un rol important în crearea unei atmosfere „de vacanță”; pereții zugrăviți în alb, piesele de mobilier de aceeași (non)culoare și ferestrele mari, lăsate descoperite (cu excepția dormitorului, unde o perdeluță vaporoasă conferă intimitate în caz de nevoie, fără a obstrucționa însă în vreun fel lumina naturală), toate acestea sunt elemente ce inspiră calm, pace, relaxare. Completarea paletei cromatice cu nuanțe calde de lemn (de la podele, la piese de mobilier și decorațiuni) și contrabalansează „răceala” albului și conferă decorului o necesară senzație de intimitate; inserarea pe alocuri a unor pete discrete de culoare, ca și a unor motive florale sau tradiționale, aduce „în peisaj” o măsură perfectă de dinamism – suficient pentru a nu deveni obositor. Grație preferinței pentru piese din lemn, împletituri din răchită sau textile de inspirație tradițională, nu lipsește din decor nici o notă rustică, ce contribuie din plin la crearea sentimentului de detașare de viața urbană.
Nu în ultimul rând, un important punct forte al acestei proprietăți este reprezentat de terasa spațioasă, lăsată descoperită, ce ocupă o suprafață generoasă – 20 de metri pătrați utili, din totalul de 90. Inundată de lumină și împânzită de verdeață, aceasta este un loc perfect pentru a lua micul-dejun, pentru a te destinde la sfârșitul unei zile obositoare de muncă sau pentru a citi o carte într-o dimineață de weekend.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: O oază de relaxare în agitația urbană: eleganță inspirată de natură într-un apartament cu vedere la Dunăre