În loc să adoptăm un design unitar în toată casa, putem opta pentru crearea unui decor individualizat pentru fiecare membru al familiei.
Înainte de a demara lucrările de (re)amenajare a locuinței, o întrebare cât se poate de firească ar fi: „Ce stil să aleg?”. Deși putem opta pentru un design unitar în toate zonele casei, o variantă demnă de luat în calcul este și decorarea într-o manieră individualizată a diferitelor încăperi, pentru a pune cât mai bine în evidență personalitatea și gusturile fiecărui membru al familiei. Un astfel de exemplu este oferit de proprietatea din imagini, listată pe Imobiliare.ro (aici poți afla mai multe detalii despre ofertă):
Situată în zona rezidențială din nordul Capitalei, în apropiere de pădurea Băneasa, această vilă a fost construită în anul 2009. Casa este structurată pe parter și două etaje, are o suprafață utilă de 458 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 550 de metri pătrați. Locuința este alcătuită din șapte camere (două livinguri, zonă de dining, trei dormitoare și birou) plus dependințe și dispune de două terase ample. În curtea cu o suprafață de 350 de metri pătrați este amenajată o grădină și o zonă pentru grătar. Proprietatea se vinde cu bucătăria mobilată și utilată, prețul cerut ridicându-se la 590.000 de euro.
Designul actual a vilei se distinge printr-un echilibru perfect între eleganță și confort, indiferent de abordarea aleasă în materie de design. Din întregul ambient transpare dorința de a pune cât mai bine în valoare avantajul suprafețelor generoase, fie prin amenajarea unor spații deschise, fluide (la parter), fie prin evitarea supraglomerării cu piese de mobilier. Din punct de vedere cromatic, în zona de zi a casei negrul și culorile închise conferă un aer sobru, impunător, în vreme ce cremul și nuanțele deschise de maro contrabalansează prin căldură și luminozitate; acest decor elegant se este conturat astfel ca un spațiu neutru, dar deschis totodată, perfect pentru socializare – în familie sau cu prietenii.
Dormitoarele casei se remarcă prin maniera evident personalizată de decorare. În cel matrimonial, ce dispune de dressing propriu și acces direct la terasă, accentul cade asupra ideii de confort, cu o evidentă înclinație spre luxul clasic; covoarele bogate, fotoliile tapițate, cu design original, detaliile aurite, toate aceste elemente transmit strălucirea reînviată a unor epoci trecute. În alt dormitor, cu o suprafață mai redusă, amenajarea este mult mai simplă, tinerească, dar deloc lipsită de gust: mobilierul din ratan aduce o notă exotică în „peisaj”, în timp ce decorațiunile de un verde crud conferă vitalitate și dinamism.
Sursă foto: Imobiliare.ro și Nordis.ro
Citește și: Povestea celui mai luxos hotel din România: palatul în care se cazează vedete și oaspeți ai familiei regale