Deși are la dispoziție un spațiu generos, proprietarul și-a dorit ca acesta să nu fie încărcat cu piese de mobilier.
Un concept de design rezidențial implementat pe meleaguri autohtone și recunoscut în cadrul unui prestigios concurs internațional dovedește că designerii români nu se lasă deloc mai prejos de cei din țări precum Marea Britanie, SUA, Italia etc. Realizat de biroul local Studio Insign (parte a grupului Noblesse), proiectul „Casă modernă cu accente Luxury” (foto) a fost acceptat și, mai mult decât atât, inclus pe lista scurtă a nominalizaților în cadrul concursului The International Design Awards 2016, la categoria The International Design & Architecture Awards 2016.
Situată în Satu Mare, vila a beneficiat de un concept de design „la cheie”, folosind produse din portofoliul Noblesse Interiors – atât piese de mobilier, cât și placări și finisaje. Și zonele exterioare ale casei au fost reproiectate și reamenajate în totalitate, ca răspuns la cerința clientului ca spațiul verde să fie valorificat la potențialul său maxim.
Amenajarea casei a pornit tot de la discuțiile cu proprietarul, care și-a dorit un ambient modern, dar care să transmită ideea de lux; totodată, acesta a vrut ca suprafața generoasă a locuinței să nu fie încărcată de mobilier, ci, dimpotrivă, să rămână cât mai liberă.
„Munca unui designer de interior nu se limitează la alegerea pieselor de mobilier, ci cuprinde ambientarea și amenajarea spațiului în toată complexitatea sa. Astfel, noi am conceput modelul marmurei, am placat pereții cu MDF cu rosturi de inox și am creat scara interioară care se remarcă printr-un design special. (…) Din punct de vedere cromatic, am mizat pe combinația de alb și bluemarin, alături de eleganța rece a inoxului. Aceeași linie luxury cu accente glamour a fost utilizată și la amenajarea spațiilor de dormit, care ies în evidență prin mobilierul extrem de rafinat, dar și prin tratarea interesantă a pereților.”
Studio Insign
Pe lângă mobilierul și finisajele de lux, designerii au inserat în ambient și o serie de detalii distinctive. Realizată din inox cu panouri de dacryl, scara interioară arată ca și cum ar fi făcută din sticlă fațetată și reprezintă un element important al conceptului de design per ansamblu. De asemenea, pe peretele înalt care face legătura dintre parter și etaj a fost pus un panou de rășină cu o înălțime de 10 metri reprezentând un peisaj luxuriant.
Sursă foto: Studio Insign
Aura
Cat costa incalzirea casei iarna? Sa fim seriosi! Cine a facut casa asta, nu are bani de incalzire?
:)))))
Dinescu
IN NICI UN CAZ NU APRECIEZ ACEST STIL.NU ARE NICI PIC DE INTIMITATE IN INTERIOR.CASA IN SINE ESTE FRUMOASA PRIVIND-O DIN EXTERIOR.
Andrei
Pe plan international? Unde, in Bulgaria sau Moldova. In Londra sunt vile de ordinul zecilor de milioane de euro care arata de 10 ori mai bine si bun gust decat aceasta. Parca ar fi un magazin de prezentare si desfacere de mobila stil lucios si mult argint/otel. Mult prea mult.
Brigita
MUZEU…rece, ca si nelocuita…nu inspira ideea de ACASA, fara suparare…probabil ca totul este de calitate dar, fara tusa personala…parca am vizitat un showroom de mobila si amenajari…concluzia, GUSTURILE NU SE DISCUTA,…
Ana
“Luxury” autohton; spatii enorme pavate cu materiale reci (vezi marmura); oare cat costa intretinerea in iernile romanesti pentru un asa spatiu?
Si scarile acelea de sticla fara balustrada, chiar au primit OK-ul pentru un asa proiect, sau in Romania amenajarile interioare nu trebuie sa indeplineasca niste norme minime de securitate?
Ichim Marta
Deosebit, apreciez gustul rafinat, deloc incarcat, pastrand proportiile si ceea ce ne defineste pe noi romanii- eleganta;
Cristea
Super!