Integrarea unei piese „în tendințe” poate transforma un ambient de care poate te-ai plictisit.
Fanii stilului retro în materie de amenajări interioare au motive de bucurie. Ca și în modă, elemente de design aruncate în uitare de trecerea timpului ajung să-și recâștige popularitatea pierdută – într-o manieră creativă, e adevărat, adaptate la prezent. Un asemenea exemplu este dat de un tip de chiuvetă ce poate da un aer cu totul diferit bucătăriei tale.
Chiuveta Ewit, preț 1.378 lei
Potrivit Evivo.ro (magazin online de baterii sanitare, chiuvete, accesorii pentru baie şi bucătărie), chiuveta rustică își are originea în vremurile în care nu exista apă curentă – de unde și dimensiunea adaptată pentru a reține cantități mari de apă. Aceasta are, în general, o cuvă mult mai adâncă decât cele obișnuite, fiind, totodată, mai confortabil de utilizat (pentru că nu are blat la exterior). „Sunt fermecătoare, confortabile, durabile, elegante, funcționale și nostalgice. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care chiuvetele incorporabile rustice, de tip «farmhouse», au acaparat bucătăriile pe care le vedem în toate recomandărilor designerilor în 2016”, explică reprezentanții companiei.
Chiuveta Rubid (Marmorin), preț 2.376 de lei
„În ultimii ani, chiuvetele din granit compozit au câștigat tot mai mult teren în fața celor din inox. Au avantajul de a putea fi integrate mult mai ușor în ambientul bucătăriei prin varietatea de nuanțe și forme disponibile, sunt cu adevărat anticalcar, nu preiau mirosurile alimentelor, sunt rezistente la șocuri termice și mecanice și, în plus, sunt dotate cu un strat antibacterian, igienic. Deși la origine chiuvetele rustice erau realizate din porțelan, noile variante cu accente moderne adaugă granitul în compoziție, îmbinând astfel aspectul tradițional cu funcționalitățile moderne.”
Marius Popescu, director general Evivo.ro
Chiuveta Nero (Marmorin), preţ 1.235 lei
De ce să ții cont când alegi o chiuvetă rustică
1. Design: Deşi a încorpora o astfel de chiuvetă într-o bucătărie nouă nu este deloc greu, a face acelaşi lucru pe un blat deja existent poate fi o provocare – un asemenea produs are nevoie de dulapuri şi blaturi pe măsură.
2. Suprafaţă: Asigură-te că ai măsurat foarte bine dimensiunile blatului în care va fi încastrată chiuveta, pentru a evita ca apa să se prelingă pe margini şi să umfle materialul.
3. Mărime: Pentru bucătăriile mai mici, pot fi alese alegeți modele cu o singură cuvă sau de dimensiuni mai reduse.
Rebecca
Prima…..perfect and cool!