Noi donații în lupta împotriva COVID-19 din partea unor companii din imobiliare și construcții

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 16 Aprilie 2020, Ultima actualizare: 16 Aprilie 2020

Fondurile vizează atât achiziția de echipamente de protecție pentru personalul medical din spitale, cât și sprijinirea categoriilor de populație vulnerabile.

Săptămâna aceasta, câteva companii din domeniul imobiliarelor și al construcțiilor au anunțat noi donații menite a fi folosite în lupta împotriva COVID-19. Printre acestea se numără Cordia România, companie membră a grupului Futureal, care a donat 50.000 de euro în cadrul programului „Acasă la tine” desfășurat de Primăria Sectorului 1 al Municipiului București. Gândit pentru a ajuta persoanele în vârstă, categoria cea mai expusă în fața amenințării noului coronavirus, acest program presupune livrarea de produse alimentare de bază la domiciliul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, în parteneriat cu un retailer.

„Pentru Cordia și Futureal, sprijinul acordat comunităților locale este un element important al felului în care dezvoltăm proiectele noastre, totul începe de la comunitatea locală. Trecem prin momente dificile și sănătatea și siguranța angajaților și partenerilor noștri, precum și cele ale membrilor comunității locale au devenit prioritatea noastră numărul unu.”

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România

 

Citește și: Jucători din imobiliare se implică în lupta împotriva COVID-19

Genesis Property se implică în „Donează pentru linia întâi”

Tot săptămâna aceasta, dezvoltatorul imobiliar Genesis Property, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park și West Gate din Bucuresti, a anunțat o a doua donație pentru eforturile de combatere a epidemiei generate de COVID-19. Este vorba despre un ajutor financiar în valoare de 100.000 de lei, în cadrul inițiativei „Donează pentru linia întâi”, pornite de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG. Fondurile vor susține, printre altele, achiziția de materiale ce vor fi distribuite, prin intermediul Departamentului Situații de Urgență (DSU), personalului din spitalele care tratează direct pacienți cu COVID 19 din toată țara.

„În vremuri grele, este important să existe solidaritate și sprijin pentru oamenii care sunt în prima linie în lupta cu această pandemie. Oferim astfel o nouă contribuție prin care ne alăturăm campaniei de susținere a cadrelor medicale și suntem convinși că împreună vom depăși această etapă dificilă.”

Liviu Tudor, proprietarul Genesis Property

 

Citește și: Un dezvoltator autohton donează 50.000 de euro pentru Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Xella România creează un fond de solidaritate

În sectorul construcțiilor, producătorul de sisteme de zidărie Xella România a creat un fond de solidaritate dedicat susținerii comunităților locale în lupta actualei epidemii, în care a fost direcționată, într-o primă etapă, suma de 150.000 de lei. Fondurile sunt destinate unor acțiuni de sprijin imediat, printre care se numără achiziția de echipament medical de protecție către spitalele din Deva (3.000 de măști și 3.000 de perechi de mănuși) și Hunedoara (3.000 de măști și 3.000 de perechi de mănuși), achiziția de teste omologate de detectare a COVID-19 pentru Spitalul Județean din Deva (în valoare de 25.000 de lei), achiziția a peste 2.000 de viziere ce vor fi donate spitalelor din toată țara. De asemenea, suma de 50.000 de lei este destinată sprijinirii Fundației Comunitare Oradea și Fundației Comunitare Prahova, implicate în activități locale.

„Activitatea Xella în România este strâns legată de comunitățile locale și de partenerii noștri alături de care ne-am dezvoltat. De peste 10 ani construim și suntem parte din comunități, iar sănătatea și siguranța angajaților și partenerilor noștri este esențială pentru noi. Împreună cu colegii mei din echipa Xella am implementat și respectăm cu strictețe o serie de reguli de prevenție în fiecare unitate de producție din România, cu scopul de a asigura protecția fiecărui membru al echipei, pentru a continua în condiții de siguranță operațiunile și pentru a răspunde cât mai bine solicitărilor clienților noștri. Solidaritatea este una dintre valorile esențiale ale companiei noastre, astfel că împreună cu partenerii și clienții noștri, ne dorim să contribuim la eforturile naționale de prevenție și de sprijin pentru spitalele din România.”

Marius Dragne, CEO Xella România

 

Doi mari producători de ciment sprijină mai multe spitale din diferite județe

Aceste inițiative vin în contextul în care, săptămâna trecută, producătorul de ciment Holcim România a oferit un sprijin financiar în valoare de 2,6 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 540.000 de euro) pentru 11 spitale care gestionează cazuri de COVID-19, din județele Arad, Argeș, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Prahova, Iași și Timiș. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale și individuale de protecție, precum mănuși, combinezoane, măști, tuneluri de dezinfecție, lămpi UV, ventilatoare mecanice, monitoare de funcții vitale sau paturi ATI.

„Sănătatea angajaților, a comunităților și a partenerilor noștri estr prioritatea noastră numărul unu în orice moment, dar mai ales acum. În paralel cu implementarea unor măsuri riguroase de prevenție, menite să ne asigure continuitatea și posbilitatea de a ne respecta promisiunile față de colegii și clienții noștri în deplină siguranță, am luat legătura cu reprezentanții spitalelor și am discutat despre nevoile lor. Astfel, am luat decizia de a contribui în punctul cel mai sensibil pentru comunități, acolo unde este și va fi în continuare cea mai urgentă nevoie în următoarea perioadă. Iar cu această ocazie vreau să mulțumesc tutror persoanelor care lucrează în domeniul sănătății, care se află în prima linie și care fac eforturi supraomenești pentru a ne salva.”

Horia Adrian, CEO Holcim România & Market Head Emerging Europe

 

De asemenea, în a doua parte a lunii martie, HeidelbergCement România a făcut o donație în valoare de 140.000 de euro în lupta împotriva COVID-19. Cea mai mare parte din aceste fonduri vizează susținerea spitalelor, medicilor, asistenților și infirmierilor care lucrează în comunitățile unde compania deține fabrici de ciment, anume în județele Neamț, Hunedoara și Dâmbovița.

„Principala noastră preocupare în aceste momente este menținerea sănătății și siguranței angajaților și partenerilor noștri. Pe lângă măsurile stricte pe care le-am luat la nivelul intern în cadrul societății, putem să îi protejăm și prin sprijinul oferit comunităților unde ne desfășurăm activitatea. (…) Acum este mai important ca niciodată să fim uniți. Acționați fiecare în comunitățile unde vă desfășurați activitățile, colaborați cu ONG-urile și instituțiile statului pentru a identifica urgențele și sprijiniți acolo unde o puteți face.”

Florian Aldea, Președinte-Director General HeidelbergCement România

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cu avocatul la dezvoltator de la primele negocieri. O nouă inițiativă legislativă propune asistență juridică în tranzacțile imobiliare pentru cumpărători

Reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) au trimis un memoriu, adoptat de Comisia Permanentă, către Guvern, Senat și Camera Deputaților, care argumentează că se impune o modificare...

citește mai departe
Cum identifici o clauză abuzivă în promisiunea de vânzare-cumpărare? Avocatul te învață tot ce trebuie să știi

Ce este, de fapt, o clauză abuzivă și cum poate fi identificată aceasta într-o promisiune de vânzare-cumpărare? Mulți cumpărători ajung în punctul în care urmează să semneze un astfel...

citește mai departe
Cumpără locuința doar după ce ai verificat aceste trei lucruri esențiale, dacă vrei să nu regreți în scurt timp banii dați

O achiziție imobiliară trebuie să fie tratată cu multă seriozitate, indiferent dacă vrei o locuință pentru familia ta sau dacă faci acest pas cu scop investițional. Pe termen lung,...

citește mai departe
Vreau să cumpăr o casă. Cum mă asigur că nu iau țeapă? Avocatul te învață ce să verifici – VIDEO

Atunci când faci o investiție într-o casă trebuie să verifici o serie de aspecte pentru a te asigura că entuziasmul tău pentru proprietatea pe care vrei să o cumperi...

citește mai departe
Ce proprietăți caută românii în 2024? Tendințe pe piața imobiliară la început de an

Piața imobiliară a suferit șocuri succesive în ultimii ani – declanșarea pandemiei COVID-19, începerea războiului din Ucraina, creșterea puternică a inflației și a dobânzilor. Evenimentele care au influențat comportamentul...

citește mai departe