Nici 2010 nu va fi un an profitabil pentru proprietarii de terenuri

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 29 Decembrie 2009, Ultima actualizare: 29 Decembrie 2009

Proprietarii de terenuri nu vor avea succes nici in 2010 avand in vedere ca piata ramane la mana investitorilor straini care au inceput sa ocoleasca Romania, iar in 2009 nu s-a realizat nici o tranzactie notabila cu pamant, nici in Bucuresti si nici in tara. 

Un alt motiv al blocajului tine de legatura stransa dintre terenuri si partea de dezvoltare, iar cei care se lansau in proiecte imobiliare sunt foarte retinuti din cauza crizei, informeaza Capital.

“Activitatea de dezvoltare nu va mai fi la fel de productiva. Cu 10-15% profit nu se justifica riscurile implicate in acest proces. In cel mai bun caz vor fi continuate proiectele in care s-au investit bani de la banci, dar si in aceste cazuri, dezvoltatorii au probleme in a deschide noi linii de finantare”, a mentionat Daniel Mitarcu, managing director al companiei Reavia.

Tot in 2009 preturile au ramas ridicate deoarece cumparatorii nu le baga in seama, iar ele se vor reglementa in momentul in care se vor face primele oferte de cumparare.

Potrivit BNP Paribas Real Estate, cumparatorii potentiali s-au concentrat pe terenurile de dimensiuni mici si medii, care nu implica riscuri si eforturi financiare majore.

Din pacate, si anul viitor va fi asemanator cu acest an, poate sa se mai miste ceva spre final.

Potrivit companiei de evaluare Darian, numarul tranzactiilor cu terenuri in Bucuresti si Ilfov, avand ca destinatii dezvoltari imobiliare, vor fi foarte afectate in 2010 ajungand la procente minimale de tranzactionare.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
1 părere
  • moartea speculei nesimtite

    Pe langa faptul ca iarasi este postat un articol panicard si rau-intentionat, este exprimat un singur adevar: nimeni din strainatate nu doreste sa investeasca intr-o tara africana…
    Cata vreme climatul politic si economic sunt la pamant, singurii cumparatori vor fi localnicii, cu resurse mult diminuate datorita somajului, scaderii generalizate a consumului si, nu in ultimul rand, a lipsei de incredere in situatia “minunata” in care ne aflam.
    Un lucru este cert: cine are terenuri valoroase (spre ex: in Aviatiei, Cotroceni, Unirii) nu vinde decat daca are neaparata nevoie de bani si peste 2-8 ani va regreta cele facute. Cine are parloaga in campurile ilfovului va vinde cu orice pret, asta daca nu vrea sa mai astepte 30 de ani preturile din 2007… Oricum, in localitatile limitrofe Bucurestiului, preturile terenurilor pentru case (asta pentru cine este sinucigas ca sa isi construiasca in afara orasului) vor fi de 10-25 euro/mp in cel mai bun caz…
    Asta este, ne-am intors la preturile din 2004…

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe