Muntele sau marea, fiecare cu farmecul său oferă pe lângă un stil de viață relaxant, oportunități de investiție și de obținere a unui venit pasiv. Astfel, a deține un apartament într-o zonă deosebită, aproape de munte sau de mare și a obține un profit, nu este doar un vis, ci poate deveni chiar realitate. Într-un interviu video cu Alexandru Pricop, Managing Partner SVN România, sunt oferite date și informații despre perspectivele investiționale. Vezi aici interviul.
Cererea pentru proprietățile investiționale din zonele turistice, numite și “second home” este în creștere, potrivit specialiștilor. În România, acest lucru se datorează faptului că locuințele se mențin la un nivel de accesibilitate destul de bun, raportat la media europeană, dar și faptului că românii încearcă să își protejeze banii de inflație și să obțină un venit pasiv.
“Pe o distanță relativ scurtă pe fâșia Mamaia Nord, vom găsi proprietăți care costă câteva zeci de mii de euro. Probabil că un studio îl poți achiziționa la 50.000 sau 60.000 de euro, și dacă ne îndreptăm spre Constanța, probabil vom găsi proprietăți care costă și 1.000.000 de euro,” afirmă Alexandru Pricop, Managing Partner SVN România.
În cazul achiziției unui apartament de tip studio sau de două camere, cel mai simplu calcul arată că profitul poate să ajungă și la 18.000 de lei în timpul sezonului estival.
La munte, în schimb, cu toate că prețul închirierii în regim hotelier este echivalentul unui apartament la mare – aproximativ 1.200 de lei pentru un apartament de tip studio, respectiv 15.000 de lei pentru un apartament de două camere – diferența o face sezonalitatea mai lungă. Astfel, muntele devine o alternativă mai atractivă, potrivit specialiștilor.