Eliminarea pereților despărțitori va face un spațiu să pară mai amplu.
Amenajarea unei case este un proces intens creativ, cu rezultate potențial infinite. În conturarea unui ambient, vom porni, desigur, de la câteva principii generale de design interior, însă acestea nu exclud alegerile îndrăznețe – cum ar fi combinarea unor stiluri diferite. Un exemplu reușit este proprietatea de mai jos, prezentată pe Freshome.com:
Situat la etajul al treilea al unei clădiri istorice din centrul orașului Gothenburg, Suedia, apartamentul din imagini dispune de o suprafață utilă de 42 de metri pătrați și a fost complet renovată în anul 2008. Stilul scandinav combină în armonios elemente moderne cu unele rustice, conceptul de design impunându-se totodată prin funcționalitate.
Ca toate amenajările contemporane, proiectul se distinge prin importanța desosebită acordată spațiului, ce capătă mai multă amploare prin eliminarea pereților despărțitori. Astfel, „inima” casei este reprezentată de livingul cu bucătărie deschisă, în vreme ce „dormitorul” este reprezentat de un alcov suficient de mare pentru a adăposti un pat confortabil de o persoană. Paleta cromatică aleasă este una tipic nordică – contrastul clasic dintre albul predominant și negru conferă decorului eleganță și luminozitate, în vreme ce elementele din lemn transmit o necesară senzație de căldură.
Pus alături de o serie de dotări moderne, aerul de „vechi” este cel ce dă personalitate întregii amenajări; printre elementele din această categorie se numără parchetul vechi, din stejar alb, podeaua placată cu piatră (vizibilă în holul de la intrare, în „dormitor” și bucătărie), cărămida folosită pentru a placa insula de bucătărie și unul dintre pereții din living, cufărul folosit pe post de noptieră etc.
Sursă foto: Freshome.com