Dacă ai asemenea înclinații, poți colabora cu designerul la amenajarea casei.
Clădirile vechi au, fără îndoială, un farmec al lor. Acoperit de semnele trecerii timpului însă, acesta poate fi – și este adesea – trecut cu vederea. Apartamentul de mai jos, prezentat pe Freshome.com, demonstrează însă ce potențial ascund asemenea proprietăți:
Amplasată într-un imobil istoric din Viena, locuința a fost renovată și reamenajată de către biroul Destilat Architecture + Design. Deși stilul ales este unul contemporan, acesta incorporează câteva detalii arhitecturale de la începutul secolului trecut, menținând astfel o legătură cu trecutul locului.
Locuința dispune de o suprafață generoasă, de 130 de metri pătrați, senzația de spațiu fiind amplificată de înălțimea peste medie a camerelor, specifică clădirilor vechi. Un rol important în această privință îl are și conceptul modern de design, cu accent pe simplitate și vădite tendințe minimaliste. Având ca element predominant albul, în combinație cu tonuri deschise de gri, crem și lemn, paleta cromatică este, și ea, una luminoasă – accentuând, prin aceasta, avantajul spațiului larg. La capitolul mobilier, decorul include atât piese din portofoliul firmei de design, cât și creații proprii ale beneficiarului proiectului.
Pentru a răspunde nevoilor actuale ale proprietarilor, apartamentul a trecut și printr-un proces de reconfigurare. Astfel, bucătăria a fost conectată cu livingul pentru a face loc unei camere pentru copii cu vedere spre grădină, baia a fost extinsă, incluzând acum și o saună, în vreme ce dormitorului matrimonial i s-a adăugat o cameră de dressing.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Infuzie de viață și lumină într-un apartament elegant, dar pe deplin confortabil
boer Valeria
superb…cita eleganta confort si caldura…minunat!!