România începe să urmeze modelul țărilor occidentale, unde apartamentele situate la ultimul etaj se numără printre proprietățile rezidențiale exclusiviste.
Dacă visezi la o locuință modernă, care să-ți ofere toate facilitățile necesare unei vieți confortabile, dar și privilegiul deconectării de la agitația orașului, Imobiliare.ro îți prezintă o sursă de inspirație:
Apartamentul din imagini (aici poți găsi mai multe detalii despre ofertă) este un penthouse amplasat într-un ansamblu rezidențial nou din nordul Capitalei (zona Aviației). Locuința are o suprafață utilă de 338 de metri pătrați utili și ocupă ultimele două etaje ale unui imobil cu patru nivele, la ultimul etaj fiind amplasată o terasă. Proprietatea beneficiază de o priveliște deosebită, având vedere atât asupra lacului Floreasca, cât și asupra parcului Herăstrău. Ansamblul rezidențial din care face parte locuința beneficiază de pază permanentă și locuri de parcare subterane. Prețul cerut de vânzător este unul demn de aceste beneficii: 1,3 milioane de euro.
Deși imobilul nu este încă finalizat, proprietarul vine cu o sugestie de amenajare a acestuia în stil contemporan, cu accente rustice și chiar clasice. În living, spre exemplu, un mobilier perfect funcțional, în linii simple, se poate combina armonios cu elemente precum șemineul, obiecte din lemn masiv (cele două măsuțe de cafea), precum și cu pereții placați cu lemn sau cărămidă aparentă. Același sincretism, dar într-o variantă cumva mai acută, este foarte potrivit și în birou: pentru un efect deosebit, un candelabru fantezist, realizat din coarne de cerb, poate fi pus la un loc cu o masă de lucru modernă, cu aspect rotunjit, o măsuță de cafea din lemn, cu design clasic, dar și cu un set de fotolii cu imprimeuri animale. La nivel cromatic, designerii sugerează alegerea unor culori neutre, inspirate de natură (diferite nuanțe de bej, maro sau gri), pentru a pune astfel în evidență contrastul dintre forme sau elementele specifice diferitor stiluri.
Locuința dispune de șase camere – un living amplu, deschis (ce cuprinde și bucătăria, și zona de dining), patru dormitoare cu baie proprie (dintre care unul matrimonial) și un birou. Terasa apartamentului, cu o suprafață de 240 de metri pătrați utili, poate fi perfect amenajată pentru relaxare în zilele însorite de vară – cu o piscină de 35 de metri pătrați, arbuști ornamentali, scaune, canapele și șezlonguri.
Citește și: Ingredientele unei reședințe de lux autohtone: amenajare în stil clasic, vegetație, piscină, saună și spa
Nicu
cred ca exagerați cu pretul cerut ,cu banii aceștia sunt multe variante daca i-aș avea . . . Poate daca iereați intr-o capitala occidentala vestica poate ca aveați șanse ,se găseau investitori asiatici , dar va sugerez sa nu va pierdeți speranța încercați cu prima casa poate reușiți !
Dan Stroescu
Penthouse-ul dumneavoastra reprezinta un exemplu de bani directionanti intr-un sens gresit. Pretul este mult prea mare pentru un apartament, chiar unul exclusivist, iar pentru unele dotari ( terasa circulabila) suprafata ridicata nu aduce cu sine o utilitate ridicata ( un gratar, o piscina si sezlonguri merg si la o terasa de 80 mp, nu iti trebuie 240 mp) pentru asta. Tinand cont ca cereti banii cu care se pot face 2-3 vile de lux pe pamant, sau 1-2 considerand si pretul terenului, ma tem ca nu ati facut investitia optima.
Ca ordin de marime, in 2007, la Barcelona, un asemenea apartament era vandut cu pretul de lista de 840.000 euro. Dumneavoastra cereti cu 50% mai mult, in Bucuresti, in plina criza.